«Παλαιστίνη, χθες, σήμερα. Και αύριο»; Εκδήλωση από τον «Άλλο Τόπο Επικοινωνίας και Πολιτισμού»

Σύνοψη
  • Με ομιλητές τον πανεπιστημιακό Σωτήρη Ρούσσο, το δημοσιογράφο Γιώργο Τσιάρα και την Παλαιστίνια Suhad Nierat.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7μμ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Παλαιστίνη, χθες, σήμερα. Και αύριο»;, που διοργανώνει ο «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού», με ομιλητές τους Σωτήρη Ρούσσο, Γιώργο Τσιάρα και την Παλαιστίνια Suhad Nierat.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Καταστροφή, απελπισία, απόγνωση, γενοκτονία, εθνοκάθαρση. Λέξεις που αδυνατούν να περιγράψουν το αποτύπωμα μιας ανάφλεξης που ξεκίνησε με την «Θύελλα του Αλ Άκσα», την καταδρομική επιχείρηση της Χαμάς ενάντια σε ισραηλινές βάσεις και οικισμούς γύρω από τη Γάζα στις 7/10/23 και εξελίσσεται μήνες τώρα, μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια πελώρια ανθρωπιστική καταστροφή, όπως τονίζει και ο ΟΗΕ.
Πώς φτάσαμε έως εδώ; Μας αφορά το Παλαιστινιακό; Γιατί παραμένει μια φλόγα αναμμένη που απειλεί με ανάφλεξη την ευρύτερη Μέση Ανατολή; Εάν το σήμερα για τον παλαιστινιακό λαό είναι οι φυλακίσεις, οι βομβαρδισμοί, οι θάνατοι χιλιάδων αμάχων, οι εκτοπισμοί, η υγειονομική καταστροφή, ο λιμός, ποιο είναι το αύριο;


«Παλαιστίνη, χθες, σήμερα. Και αύριο;» ο εύγλωττος τίτλος της εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει ο «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού» με την συμμετοχή των:
•Σωτήρη Ρούσσου, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Θρησκείας στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικού υπεύθυνου του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
•Γιώργου Τσιάρα, δημοσιογράφου στο Διεθνές Τμήμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».
•Suhad Nierat, καθηγήτριας της Αραβικής γλώσσας με ακαδημαϊκές σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ραμάλλα και στο Αραβικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Η κ. Nierat έχει γεννηθεί στην Παλαιστίνη και από το 1986 κατοικεί στην Αθήνα.


-Η ομιλία του καθηγητή Σωτήρη Ρούσσου έχει τίτλο: «Ο πόλεμος στην Γάζα και οι περιφερειακοί συσχετισμοί στη Μέση Ανατολή».
-Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσιάρας θα μιλήσει για τις «Εξελίξεις και τις προοπτικές στο Παλαιστινιακό ζήτημα
-Η Suhad Nierat θα καταθέσει τη δική της μαρτυρία για το δράμα του παλαιστινιακού λαού.


Αντί εισαγωγής θα προβληθούν φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη Δυτική Όχθη.
Ο Άγγελος Γαλάνης, λογοτέχνης, θα παρουσιάσει το ποίημά του «Πεθαίνοντας στη Γάζα» μια «συνομιλία» με το ποίημα «If I must die» του δολοφονημένου από τον ισραηλινό στρατό καθηγητή παγκόσμιας και συγκριτικής λογοτεχνίας στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας Dr Refaat Al-Areer.
Στον επίλογο της εκδήλωσης η νεανική χορωδία της «Γιαγιάς Ιτιάς» θα ερμηνεύσει παραδοσιακά παλαιστινιακά τραγούδια.
Είσοδος ελεύθερη. Με την παράκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος