Outta Climate Festival: Τέχνη της ασφάλτου μετά μουσικής σε ένα φεστιβάλ που ταξιδεύει στην Ελλάδα

«Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη» είναι το σύνθημα του “Outta Climate Festival”, που ξεκινά ένα ταξίδι ανά την Ελλάδα αυτήν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, με πρώτο σταθμό τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων μέσα από μια νέα προσέγγιση, που ξεκινά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου μαζί με μια σειρά Δήμους και Περιφέρειες.

Με ένα διπλό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για μικρούς και μεγάλους, το Outta Climate Festival περιλαμβάνει πρωινές παρεμβάσεις “asphalt art” έξω από σχολεία και απογευματινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε κεντρικούς δημόσιους χώρους των Δήμων.

Η τεχνική του “asphalt art” είναι ένα ιδιαίτερο είδος street art που δημιουργείται πάνω στην άσφαλτο. Σκοπός της είναι να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, να ενθαρρύνει την μείωση της ταχύτητας και να προτείνει την αλλαγή της λειτουργίας των δρόμων προς όφελος των πεζών, των ποδηλατιστών και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, γονείς με παιδιά σε μικρή ηλικία).

Υπεύθυνος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων “asphalt art” είναι ο διεθνούς φήμης εικαστικός Soteur, ο οποίος θα δημιουργήσει, με τη συμμετοχή των μαθητών, μια εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά το δρόμο του σχολείου τους.

Το απογευματινό πολιτιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εμφανίσεις μαθητικών σχημάτων και μοναδικά performances από καταξιωμένους καλλιτέχνες του Jazz Solidarity Network.

Πρώτη στάση: Άγιος Δημήτριος, 22/9

Τα σχήματα που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου 22/9 στις 19.30 στο Πάρκο Ασυρμάτου είναι τα εξής:

Outta Climate Festival: Τέχνη της ασφάλτου μετά μουσικής σε ένα φεστιβάλ που ταξιδεύει στην Ελλάδα

Να σημειώσουμε επίσης πως το Outta Climate Festival στον Άγιο Δημήτριο θα λειτουργήσει ως σημείο συγκέντρωσης χρημάτων και αγαθών για τους πληγέντες της Θεσσαλίας. Όσα χρήματα συλλεγούν θα αποδοθούν στον Άλλο Ανθρωπο, την οργάνωση που μαγειρεύει για τους πληγέντες, ενώ όσα αγαθά συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε τοπικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Outta Climate Festival: Τέχνη της ασφάλτου μετά μουσικής σε ένα φεστιβάλ που ταξιδεύει στην Ελλάδα

Επόμενες δράσεις

Η επόμενη δράση του “Outta Climate Festival” έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για την οποία «τρέχει» ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε καλλιτέχνες από το Jazz Solidarity Network, ενώ εντός του 2024 το φεστιβάλ θα μεταφερθεί στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Καρπενήσι και στη Βέροια.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του “Outta Climate Festival” είναι δωρεάν για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος