Όσκαρ 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το «κόκκινο χαλί»

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου ξεκίνησε - Τα φαβορί των φετινών βραβείων Όσκαρ

Τη νύχτα της Κυριακής 12/03 προς Δευτέρα 13/03 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες… Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, ειδικά στις κατηγορίες της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας, αλλά και του πρώτου και δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου. Ας δούμε τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στο βίντεο που ετοίμασε η Χριστίνα Ποπόρου.

Φαντασία, δράση, αλλά και πικρή πραγματικότητα, δεν λείπουν από τις 10 ταινίες που διεκδικούν φέτος το χρυσό αγαλματάκι. Από αυτές που ήδη προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες ή σε πλατφόρμες, ξεχωρίσαμε τα Πνεύματα του Ινισέριν, με 9 υποψηφιότητες.

Ο ήδη βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ δοκιμάζει την τύχη του με τους Fabelmans και είναι η πρώτη φορά, όπως λέει ο ίδιος, που μοιράζεται τα μυστικά του δημοσίως.

Από τις πιο πολυσυζητημένες, η ταινία ΤΑΡ, με 4 οσκαρικές υποψηφιότητες και κυριότερη αυτή της Κέιτ Μπλάνσετ.

Η μεγάλη επιτυχία της βιογραφικής ταινίας Έλβις του Αυστραλού σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν, με τουλάχιστον 287 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως, δικαιούται μια θέση στα φαβορί, όπως και ο αμερικανός Όστιν Μπάτλερ, ένας εκ των 5 υποψηφίων για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, η αντιπολεμική ταινία Ουδέν Νεώτερον από το δυτικό μέτωπο είναι ανάμεσα στις 10 που προκρίθηκαν, αλλά και στις 5 ξενόγλωσσες υποψήφιες για το Όσκαρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος