Ομαδική έκθεση «Του Κάμπου»

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, η γκαλερί ΆΛΜΑ παρουσιάζει στα Τρίκαλα την ομαδική έκθεση Του Κάμπου με τη συμμετοχή 13 εικαστικών συνεργατών της.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Με αφορμή τη διαφορετική αυτή χρονιά της ιστορικής εθνικής Επετείου, του εγκλεισμού και της αυτογνωσιακής διαδικασίας που προέτρεψε σε κατά μόνας ασκήσεις επιτόπιας και μεταφορικής πατριδογνωσίας, γεννήθηκε και εξελίχθηκε το αφήγημα Του Κάμπου.

Σκαλωμένο στον Ασπροπόπταμον, τον μεσαιωνικά ονοματισμένο ποταμό Αχελώο, το αφήγημα Του Κάμπου αρθρώνει εγκάρσιες συντεταγμένες, υπενθυμίζει αρχαίους μύθους και ιστορικά περιστατικά, εγκαλεί σε προσωπικά οπτικά οδοιπορικά, σε στιγμές προσευχής και αλληγορίας, σε ιστορίες αγάπης και σκότους, σε παιάνες νίκης και θρήνους οδυρμού. Στοχεύει στην ανθρώπινη συμφιλίωση με το νερό και το χώμα και με το δέρμα και με τα κόκκαλα της ιστορίας.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, προσκαλεί δεκατρείς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικούς οπτικούς και σημειολογικούς κώδικες και πλαστικά μέσα, να προχωρήσουν στη σύσταση ενός αυτοτελούς οργανικού πεδίου με κυριολεκτικές και συμβολικές αναφορές σε γεωγραφικές συντεταγμένες και μεταφορικές σημειώσεις εδάφους που παραπέμπουν και ψηλαφούν την ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού Κάμπου».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Γωγώ Ιερομονάχου, Γιώργος Καζάζης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κώστας Λάβδας, Ειρήνη Ματσούκη, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κατερίνα Μερτζάνη, Τάσος Μισούρας, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ράνια Ράγκου, Ιφιγένεια Σδούκου, Θεοδώρα Τσιάτσιου και Μανώλης Χάρος.

Εγκαίνια:
Σάββατο 04/12, 10:00 – 15:00
Καρανάσιου 13, Τρίκαλα, 421 00

Ωράριο Γκαλερί:
Δευ, Τετ & Παρ 10:00 – 14:00, 18:00 – 21:00
Τρ & Πέμ 10:00 – 14:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος