Οι ταινίες της εβδομάδας: Πλησιάζει το Black Friday, εκπτώσεις και στις ταινίες!

Με το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να ανοίγει τις πύλες του ψηφιακά αλλά και κανονικά και 9 πρεμιέρες στις Αθηναϊκές αίθουσες, αν γράφαμε αναλυτικά κείμενα κριτικής δεν θα σας έμενε πολύς χρόνος για να δείτε τις ταινίες. Σύντομες παρουσιάσεις λοιπόν και ελάχιστη κριτική για να προλάβετε να δείτε όσες περισσότερες μπορείτε.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ‘Σκασε

Η απομάκρυνση του σκανδαλιάρη Πήτερ Ράμπιτ από τον κήπο του, θα αναστατώσει τα αγαπημένα του αφεντικά που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον βρουν. Και τίτλος της ταινίας, επεξηγηματικός όσο λίγοι: «Πήτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ‘σκασε». Ξαναζεσταμένος λαγός στιφάδο που τα παιδιά θα περάσουν ωραία παίζοντας με τα κρεμμυδάκια του (όπου κρεμμυδάκια, τα σεναριακά μπαχαρικά που νοστιμεύουν την fast food ταινία).

Το Ταξίδι

Αδιαφορώντας για τις συνέπειες, και ενώ ασφυκτιά χωρίς δυνατότητα να βλέπει τα παιδιά της, μια διαζευγμένη μητέρα, θα σπάσει την απαγόρευση και με τα παιδιά της θα καταλήξει στις Κανάριες Νήσους. Και αυτό το ταξίδι κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες. Προβληματισμοί για ένα «ταξίδι» one-way με συνέπειες που δεν γράφονται σε καρτ-ποστάλ.

Ο Τσαρλατάνος

O διάσημος και αποδεκτός από την ελίτ Τσέχος βοτανοθεραπευτής Γιαν Μικολάσεκ θα αναγκαστεί να εκθέσει τις ακριβείς μεθόδους που χρησιμοποιούσε για τις διαγνώσεις του, οδηγώντας τον σε ακραίες καταστάσεις. Και η ταινία, από τον τίτλο της προδίδει την αποκάλυψη: «Ο Τσαρλατάνος». Πάντως η Ανιέσκα Χόλαντ ξέρει να δικαιώνει τους τσαρλατάνους που τις εμπιστεύονται τα μυστικά τους.

Ερμιτάζ – Η Δύναμη της Τέχνης

Το Ερμιτάζ, μετά την μοναδική κινηματογραφική του καταγραφή από τον Αλεξάντρ Σοκούροφ στη «Ρώσικη Κιβωτό» ζωντανεύει με τη φωνή του Τόνι Σερβίλο, γνωστού από τις ταινίες «Μεγάλη Ομορφιά», «Loro» και «Il Divo». Τίτλος του ντοκιμαντέρ: «Ερμιτάζ – η δύναμη της τέχνης». Αταίριαστο πάντρεμα φλύαρης αφήγησης και καταγραφής της ομορφιάς σε τηλεοπτική συσκευασία.

Red Notice

Λίγες εβδομάδες πριν προβληθεί στο Netflix, θα κυκλοφορήσει κινηματογραφικά το «Red Notice» με τους Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς. Εξειδικευμένος στον εντοπισμό ληστών έργων τέχνης, πράκτορας της Ιντερπόλ, συνεργάζεται με απατεώνα ώστε να πιάσουν στα πράσα παράνομη του χώρου.

Το Βιβλίο της Εικόνας

Με υλικό από άλλες ταινίες, πειραματικά πλάνα και παράξενο μοντάζ, στην 45η ταινία του με τίτλο «Το Βιβλίο της Εικόνας» ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ τα βάζει με την παρακμή του δυτικού πολιτισμού και το κακό που έκανε συνολικά στην τέχνη. Οι λάτρες της νουβελ βαγκ, θα αναγνωρίσουν τη γνησιότητα ερωτημάτων που μένουν αναπάντητα και επαναδιατυπώνονται με αδικαιολόγητο στόμφο.

Συνέβη στο Σόχο

Ο Έντγκαρ Ράιτ σκηνοθετεί την Άνια Τέιλορ-Τζόι στο «Συνέβη στο Σόχο». Εμμονική με τη δεκαετία του ’60, στην αντανάκλαση του καθρέφτη της θα δει ένα κορίτσι που ζει 60 χρόνια πριν και θα την αφήσει να κατοικίσει στο σώμα και το μυαλό της. Ο Φρέντυ Κρούγκερ του σικ φανταστικού, χτίζει ένα υπέροχο περιβάλλον που γκρεμίζεται στο αλλοπρόσαλα προχειρογραμμένο τέλος του.

Eternals

Με τους Αντζελίνα Τζολί, Ρίτσαρντ Μάντεν, Σάλμα Χάγιεκ και Κιτ Χάρινγκτον, η οσκαρική Κλόι Ζάο («Η Χώρα των Νομάδων») σκηνοθετεί μια καλόγουστη υπερηρωική περιπέτεια. Το «Eternals» είναι η τρίτη ταινία της τέταρτης φάσης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Περισσότερα στην αναλυτική κριτική που δημοσιεύσαμε στο site με αφορμή την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Ρώμης.

200 μέτρα

Η Άννα και ο Μουσταφά χωρίζονται από 200 μέτρα απόσταση, το τείχος στη Λωρίδα της Γάζας. Κάθε φορά που συναντιούνται περνάνε από τον έλεγχο των ισραηλινών στρατευμάτων. Ένα ατύχημα του γιου θα δοκιμάσει τη σχέση και των δύο. Κοινωνικός ρεαλισμός, πολιτική κατάθεση: 200 μέτρα που φέρνουν τις ψυχές των θεατών πιο κοντά. Μην τη χάσετε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ