Οι νύμφες του Hindu Kush – Προβολή στους Αμπελόκηπους

Στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9, την Υετάρτη 28 Μαρτίου στις 8.15μ.μ. θα προβληθεί η ταινία “Οι νύμφες του Hindu Kush”.

Όπως ton;izει η κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων: “Καλωσορίζουμε τη βραβευμένη σκηνοθέτρια Αννέτα Παπαθανασίου, που θα μας τιμήσει με την παρουσία της στην προβολή του εξαιρετικού, πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ της (2011, Διάρκεια: 80′) “Οι νύμφες του Hindu Kush”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: “Η ταινία, αναφέρεται στις γυναίκες της αρχαίας φυλής των Καλάσα, που ζουν στις κοιλάδες του Ινδικού Καυκάσου στο Πακιστάν και πιστεύουν σε νύμφες, θεούς και ξωτικά.

Οι νύμφες του Hindu Kush – Προβολή στους ΑμπελόκηπουςΕκεί ζει και η Σαμίμ, η πρώτη κοπέλα που κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και που έχει ως όνειρό της να δουλέψει με τον Αθανάσιο Λερούνη, πρόεδρο της οργάνωσης «Έλληνες εθελοντές», έναν εθελοντή που αποδεικνύει ότι δεσμοί δένουν τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και χώρας. Όταν Ταλιμπάν απαγάγουν τον Λερούνη, στις φιλοδοξίες της Σαμίμ θα εισέλθει ο φόβος και στην φυλή θα τεθεί η δοκιμασία να διατηρήσει τον ιδιαίτερο πολιτισμό της μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Βραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ στο Seattle, SAID festival, υποψήφιο για το Bραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ “Gold Panda” στο Sichuan TV Festival – Κίνα). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτρια. Όλες οι εκδηλώσεις μας γίνονται με ελεύθερη είσοδο, στηρίξτε με τη συμμετοχή σας την προσπάθειά μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος