Οι νικητήριες φωτογραφίες του διαγωνισμού Black and White Photo Awards 2023

Η διαχρονική κομψότητα της μαυρόασπρης φωτογραφικής τέχνης υμνήθηκε για μία ακόμη φορά από τον διαγωνισμό Black and White Photo Awards. Ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού διαγωνισμού με επιλογές από σχεδόν 3.000 φωτογραφίες τις οποίες φωτογράφοι από 92 χώρες υπέβαλαν.

Ο Γάλλος φωτογράφος Patrice Quillard ανακηρύχθηκε, φέτος, Absolute Winner, χάρη στην εκπληκτική φωτογραφία του «My Copyright». Το πορτρέτο ενός γελάδα μπαμπουίνου, είδος κερκοπίθηκου που απαντάται μόνον στα υψίπεδα της Αιθιοπίας, είναι εντυπωσιακό. Το πρωτεύον θηλαστικό κοιτάζει απευθείας στον φακό της φωτογραφικής μηχανής, εγκαθιδρύοντας έναν σύνδεσμο με τον φωτογράφο και, τελικά, με εμάς τους θεατές. «Ξαφνικά και για μια μόνον στιγμή, στράφηκε προς εμένα, με κοίταξε έντονα και κατάλαβα την πλήρη δύναμη της κυριαρχίας του στο κοπάδι του» λέει ο Quillard, ανακαλώντας στη μνήμη του τη στιγμή που συναντήθηκαν τα μάτια τους. «Για μένα, ήταν μια αξέχαστη στιγμή, ακριβώς αυτό που επιζητούσα να βγάλω μέσω μιας φωτογραφίας»

Παρά το ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, η δεξαμενή ταλέντων μας αφήνει άφωνους. Νικητές αναδείχθηκαν επίσης και σε πέντε κατηγορίες: Street, Landscape, Flora and Fauna, Architecture και Portrait. Επιπροσθέτως, ξεχώρισαν μία φωτογράφο για τη δημιουργικότητά της, με τη φωτογραφία της «Painted Portrait», την Ágnes Dudás, η οποία κατέκτησε το Special Prize for Creativity. Η εξαιρετική φωτογραφία της θολώνει τα όρια μεταξύ ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Οι νικητήριες φωτογραφίες του διαγωνισμού Black and White Photo Awards 2023
Ágnes Dudás: Painted Portrait

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος