Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Οι Madrugada ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους στο ελληνικό κοινό με τη μεγάλη συναυλία τους που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το νορβηγικό ροκ συγκρότημα που έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση με το ελληνικό κοινό επισκέφθηκε πριν από δυο ημέρες την Αθήνα και φυσικά το Καλλιμάρμαρο.

Σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα περιέγραψαν την επικείμενη συναυλία τους. «Το Καλλιμάρμαρο είναι εμβληματικό. Είναι ο τέλειος χώρος για μας και το να ερχόμαστε εδώ μετά από τόσον καιρό σε ένα τέτοιο Στάδιο μοιάζει με όνειρο. Είναι σχεδόν σουρεαλιστικό που θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο. Δεν θα μπορούμε να βρούμε κάτι ιδανικότερο», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Sivert Hoiem, ο τραγουδιστής των Madrugada, χωρίς καμία διάθεση να κρύψει τον ενθουσιασμό του, όπως άλλωστε και τα άλλα δύο μέλη της μπάντας ο Frode Jacobsen και ο Jon Lauvland Pettersen.

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Ευδιάθετοι και χαλαροί πίνοντας τη μπίρα τους με θέα την Ακρόπολη από το roof garden του υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου, οι Madrugada μίλησαν για το «ειδύλλιό» τους με τους Ελληνες θαυμαστές τους, που μετρά πάνω από 20 χρόνια. «Το κοινό στην Ελλάδα μας πήρε από την πρώτη στιγμή στα σοβαρά κι αυτό μας εντυπωσιάζει ακόμη. Είστε το καλύτερο κοινό που είχαμε ποτέ. Γι αυτό ερχόμαστε και ξαναερχόμαστε»…

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Τον Οκτώβριο του 2000 οι Madrugada έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στην Ελλάδα, στο Ρόδον. Και ήταν sold out. Ανασύροντας αναμνήσεις από τις πρώτες τους συναυλίες στην Ελλάδα, η συγγραφέας -μεταφράστρια Βάσια Τζανακάρη που συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου μετέφερε ένα κλίμα μυσταγωγίας: «μπλε αποχρώσεις παντού, κατάνυξη, ο Sivert στη σκηνή- ένας πραγματικός σαμάνος, η αίσθηση ότι ήμασταν μάρτυρες κάτι πολύ σημαντικού. Η σκηνή του club του Μύλου φάνταζε πολύ μικρή για τον Sivert, τον τραγουδιστή με αυτή τη συγκλονιστική φωνή, γι’ αυτή την bigger than life μπάντα, και μου φαινόταν ότι η μουσική τους μπορούσε να γκρεμίσει τείχη, τα τείχη μέσα μας, να φτάσει παντού. Και έτσι κι έγινε.»…

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Οι Madrugada με τη συναυλία τους στην Αθήνα ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο μιας πολύ επιτυχημένης περιοδείας επανένωσης που ξεκίνησε το 2019 και πυροδότησε τη δημιουργία του νέου τους άλμπουμ «Chimes at midnight», την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά μετά από 14 χρόνια, οπότε είχαν διαλυθεί μετά τον αδόκητο θάνατο του κιθαρίστα Robert Buras.

«Ηταν σα να συνδεόμαστε ξανά με τις ρίζες μας. Μια πολύ σημαντική ηχογράφηση, 20 χρόνια μετά το πρώτο μας άλμπουμ το Industrial Silence», λέει ο ντράμερ του συγκροτήματος, Jon Lauland Pettersen.

Περιγράφοντας τη μουσική και τον στίχο τους οι Madrugada ξεκαθαρίζουν ότι το χιούμορ που έχουν ως παρέα δεν αντανακλάται στο έργο τους, το οποίο θεωρούν ότι έχει κάτι βαθιά ειρωνικό αλλά και μια αίσθηση σοβαρότητας…

«Βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα που επιδιώκει η μουσική της να είναι έξω από τον χρόνο», δήλωσε ο Sivert Høyem με τις επιρροές του συγκροτήματος να συμπεριλαμβάνουν όπως είπε εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του ’80, πανκ, αλλά και κάντρι.

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Sivert είπε: «Είναι ένας φρικιαστικός, τρομακτικός πόλεμος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης και η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η ανθρωπότητα θα ζούσε κάτι τέτοιο στις μέρες μας. Φυσικά το να εγκαταλείπουν άνθρωποι την πατρίδα τους δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Συμβαίνει παγκοσμίως. Αυτό που έγινε στην Ουκρανία απλά, ήταν πάρα πολύ κοντά μας».

Θυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής των Madrugada έχει γράψει το τραγούδι «Prisoner Of The Road» για τη στήριξη του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council/ NRC).

Το κομμάτι που ο ίδιος ερμηνεύει με συγκίνηση είναι το «Stabat Mater», όνομα που προέρχεται από χριστιανικό ύμνο του 13ου αιώνα.

«Εχω καταλάβει ότι σε πολλούς Έλληνες φανς αρέσει πολύ το Honey Bee», είπε λίγο μετά το κλείσιμο της συνέντευξης ο ίδιος στα πηγαδάκια των δημοσιογράφων.

Ο νέος δίσκος τους αποδεικνύει πόσο επώδυνη αλλά και δημιουργική στάθηκε η πορεία του συγκροτήματος. Ενός συγκροτήματος που από το πρώτο του άλμπουμ («Industrial Silence») το 1999 έως και το τελευταίο ομώνυμο του 2008 («Madrugada»), συνέχιζε να δημιουργεί αυθεντικά ροκ τραγούδια γεμάτα πάθος και εξομολογητική ειλικρίνεια. Οι ίδιοι μάλιστα είπαν πως στο νέο τους άλμπουμ υπάρχει ένα τραγούδι, το «The World Could Be Falling Down» που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της μπάντας μιας και το τραγούδι πρωτογράφτηκε όταν η μπάντα ηχογραφούσε τον πρώτο της δίσκο, Industrial Silence, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι για 21 χρόνια.

Εδώ λοιπόν, κάτω από το λόφο του Αρδηττού, υπό το βλέμμα του Παρθενώνα, οι Madrugada επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα με το νέο τους άλμπουμ «Chimes at Midnight».

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Η ανταπόκρισή και η διάδρασή τους με το ελληνικό κοινό είναι πραγματικά συγκινητική και εντυπωσιάζει. Ίσως και να είναι απολύτως λογική. Άλλωστε, παραφράζοντάς τους, Nobody Loves them Like We Do!

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τους τρεις τους να υπογράφουν αφίσες (τις οποίες έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Ντουραμάκος) και να ανανεώνουν το ραντεβού μας για τη συναυλία του Σεπτεμβρίου.

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη συναυλία

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των MADRUGADA στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνεχίζεται εδώ.


Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας της Ελλάδας και είναι μία παραγωγή των εταιρειών: Supernova – Detox Events – Stageway

Φωτογραφίες: Θωμάς Δασκαλάκης, Αφροδίτη Ζαγγανά και Χρόνης Περράκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος