Οι «κυρίες της αυλής μας» στο Κάστρο Καλαμάτας τον Αύγουστο (26-30.08)

Τη σπουδαία κωμωδία “Οι κυρίες της αυλής μας” σε διασκευή και σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη και πρωτότυπη μουσική και τραγούδια των Λεωνίδα Βέλλη και Ηλία Παναγιωτόπουλου, ανεβάζει στο Κάστρο Καλαμάτας 26-30 Αυγούστου η Κεντρική σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Μια σπαρταριστή κωμωδία, “για να τη δούμε μαζί… τώρα που βγαίνουμε σιγά, σιγά από τις ”αυλές” μας!!!”, όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Οι «κυρίες της αυλής μας» στο Κάστρο Καλαμάτας τον Αύγουστο (26-30.08)

Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ( Μ.Ε.Θ. ) με έτος ίδρυσης το 1977, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ερασιτεχνικούς, μη κερδοσκοπικούς Συλλόγους της χώρας με συνεχή, αδιάλειπτη παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τα 44 αυτά χρόνια του το Μ.Ε.Θ. ανέβασε πάνω από 70 έργα από το κλασικό ρεπερτόριο, μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Τα έργα αυτά υπέγραψαν σπουδαίοι σκηνοθέτες και άνθρωποι του θεάτρου και της τέχνης όπως οι Νότης Περγιάλης, Κώστας Μπάκας, Λυκούργος Καλλέργης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Περικλής Αλμπάνης κ.α. Με τη μουσική τους έχουν « ντύσει» τις παραστάσεις μας τα μεγαλύτερα ονόματα των Ελλήνων συνθετών όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Τσαγκάρης κ.α.

Οι «κυρίες της αυλής μας» στο Κάστρο Καλαμάτας τον Αύγουστο (26-30.08)

Το Μ.Ε.Θ. έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία όπως στα φεστιβάλ θεάτρου Ιθάκης, Ζωγράφου κλπ., έχει εκπροσωπήσει την Καλαμάτα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό κατ’επανάληψη. Στα 44 χρόνια παρουσίας του έχει δώσει πάνω από 1600 παραστάσεις τις οποίες έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες θεατών.

Στο Μ.Ε.Θ. έχουν παίξει πάνω από 1000 ερασιτέχνες ηθοποιοί, ενώ ως τεχνικοί συνεργάτες έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους πολλοί Καλαματιανοί.

Στο Σύλλογο λειτουργούν 3 σκηνές ( Κεντρική, Μικρή, Παιδική ) με στόχο την προσφορά παραστάσεων, όσο το δυνατό, ευρύτερου ρεπερτορίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος