«Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο STUDIO

Μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν όσοι βρεθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 20:00 στο STUDIO New Star Artcinema.

Το αριστούργημα του 1920 «Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς θα προβληθεί συνοδεία ζωντανής μουσικής από δύο καταξιωμένους μουσικούς, τον Γιώργο Τζέκι Σουλκούκη (βιολί) και τη Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο), που θα μας ταξιδέψουν ηχητικά μέσα στις εικόνες και θα μας κάνουν να δούμε την ταινία με άλλη οπτική.

«Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο STUDIO

Με το βιολί και το πιάνο να «ζωγραφίζουν», να δίνουν πινελιές και χρώματα στις εντάσεις της ταινίας, η εικόνα και ο ήχος παντρεύονται μοναδικά, σε μία σύντμηση του παλαιού με το νέο, δημιουργώντας ένα νέο μοτίβο.

«Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο STUDIO

Η υπόθεση της ταινίας

Ο κ. Kohlhiesel έχει δύο παντρεμένες κόρες. H μικρότερη είναι όμορφη και γλυκός χαρακτήρας, η μεγαλύτερη είναι ακριβώς το αντίθετο. Η μικρότερη επιθυμεί να παντρευτεί το αγόρι που αγαπά, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί πρώτα πρέπει να παντρευτεί η μεγαλύτερη κόρη. Το πρόβλημα είναι να βρεις έναν άντρα αρκετά τρελό για να παντρευτεί μια τόσο δύσκολη γυναίκα. Αυτή είναι ίσως η πιο αστεία βωβή ταινία του Λούμπιτς, μια φαρδιά φαρσοκωμωδία που παίζεται στις όμορφες χιονισμένες Βαυαρικές Άλπεις. Η Henny Porten είναι εξαιρετική και λαμβάνει εξαιρετική υποστήριξη από τον Emil Jannings και τον Gustav von Wangenheim ως δύο μνηστήρες και τον Jakob Tiedtke ως τον πολύπαθο πατέρα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ερνστ Λούμπιτς

Σενάριο: Hanns Kräly, Ernst Lubitsch

Πρωταγωνιστούν: Henny Porten, Emil Jannings και Jakob Tiedtke

Φωτογραφία: Theodor Sparkuhl

Παραγωγή: Messters Projektion GmbH, Γερμανία

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

«Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο STUDIOΟ Ερνστ Λούμπιτς, (28 Ιανουαρίου 1892 – 30 Νοεμβρίου 1947),ήταν Γερμανός, μετέπειτα πολιτογραφημένος Αμερικανός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός. Οι κωμωδίες του σατίριζαν τα κακώς κείμενα των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς και διάφορες εθνικές ομάδες, τον κατέστησαν ως έναν από τους πιο οξυδερκείς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Αποκαλούνταν «Ο Μάγος της Κωμωδίας» και τα έργα του χαρακτηρίζονταν από το άγγιγμα του Λούμπιτς. Μερικές από τις σημαντικοτερες του ταινίες είναι: Ερωτική Παρέλαση (The Love Parade, 1930), Φασαρία στον Παράδεισο (Trouble in paradise, 1932), Ερωτικές καντρίλιες (Design for loving, 1933), Νινότσκα (Ninotchka, 1939), Να ζει κανείς ή να μη ζει (To Be or Not to Be, 1942) και Ο ουρανός ας περιμένει (Heaven Can Wait, 1943). Ο σκηνοθέτης προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και το 1947 του απένειμαν Τιμητικό Όσκαρ.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ερμηνεύουν: Γιώργος Τζέκι Σουλκούκης (βιολί), Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο)

Πότε: Τρίτη 08/11/2022 στις 20.00

Πού: STUDIO New Star Artcinema

Γενική είσοδος 7 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος