Οι Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 16 Ιουλίου

Οι Iron Maiden παρουσιάζουν την «Legacy of the Beast World Tour 2022», συμπεριλαμβάνοντας μία εμφάνιση στην Ελλάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 16 Ιουλίου 2022. Το show που απέσπασε τις πιο διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως έρχεται στη χώρα μας με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί! Special guests στη συναυλία θα είναι οι Airbourne και support act οι Lord of The Lost.

Οι Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 16 Ιουλίου

Το show αυτό έχουν ήδη δει σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και το έχουν αγκαλιάσει οι θαυμαστές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για το πιο θεαματικό show στη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, με μια set list αγαπημένων κομματιών από τις προηγούμενες δεκαετίες. Το show του 2022 θα έχει και μια μικρή γεύση από το νέο στούντιο άλμπουμ «Senjutsu» των Maiden – το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη θέση #1 στην Ελλάδα και παίζεται ζωντανά για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Rod Smallwood:

«Το επόμενο καλοκαίρι θα μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε την τεράστια ευρωπαϊκή περιοδεία Legacy of the Beast σε στάδια, η οποία είχε αρχικά οριστεί για το 2020 και από τότε άλλαξε ημερομηνία δύο φορές! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε συναυλίες σε μερικές από τις σπουδαιότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όπου δεν έχουμε εμφανιστεί ποτέ. Θα κάνουμε μερικές αλλαγές στην παραγωγή και στο setlist για να προσθέσουμε μερικά τραγούδια από τον καινούριο δίσκο «Senjutsu» και σχεδιάζουμε να γίνει η Legacy of the Beast tour περισσότερο θεαματική από το αρχικό show, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα συμπεριλάβουμε όλα τα στοιχεία της αρχικής περιοδείας και τα αγαπημένα μας Maiden τραγούδια. Θα απολαύσουμε επί σκηνής το Spitfire αεροπλάνο, τον Icarus κι ένα φαντασμαγορικό κι εντυπωσιακό show με φωτιές και πυροτεχνήματα. Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να σας ταρακουνήσουμε λίγο, μιας και πλέον ο αγαπημένος μας Trooper Eddie θα έχει σοβαρό ανταγωνισμό σε έναν νέο “Senjutsu κόσμο” τον οποίο θα προσθέσουμε στα σκηνικά».

Οι Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 16 Ιουλίου

Ο τραγουδιστής των Maiden, Bruce Dickinson προσθέτει:

«Ανυπονούμε για τη συναυλιακή μας επιστροφή στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά κι είναι υπέροχο το γεγονός ότι μπορούμε να προσθέσουμε την Αθήνα, αλλά και τα υπόλοιπα shows σε πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης που υπάρχουν χιλιάδες Maiden fans. Είμαι πραγματικά ενθουσιαμένος σχετικά με τις νέες προσθήκες της περιοδείας όπου και θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, για αυτόν τον λόγο ανυπομονούμε να δουν όλοι όσα έχουμε ετοιμάσει για αυτούς. Όλοι μας στο συγκρότημα απολαύσαμε την Legacy περιοδεία για αυτό και περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα βγούμε και πάλι στον δρόμο και θα διασκεδάσουμε με όλους τους fans μας που έχουμε τόσο καιρό να δούμε!»

H παραγωγή και το setlist του The Legacy of the Beast tour είναι εμπνευσμένα από το βραβευμένο δωρεάν mobile game των Iron Maiden το οποίο είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσει όποιος το επιθυμεί σε πλατφόρμα iOS, αλλά και Android μέσω του www. ironmaiden.com/play.Με τη συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο να βρίσκεται μερικές μέρες μακριά, ας κάνουμε μία αναδρομή στις καλύτερες live κυκλοφορίες του συγκροτήματος από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα:

10. Live At Donington (1992)

9. Death On The Road (2005)

8. A Real Live Dead One (1998)

7. Flight 666 (2008)

6. En Vivo (2010)

5. The Book Of Souls: Live Chapter (2017)

4. Nights Of The Dead: Legacy Of The Beast (2020)

3. Maiden England (2013)

2. Rock In Rio (2001)

1. Live After Death (1985)

Οι Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 16 Ιουλίου

Iron Maiden – The Number of the Beast

Σε λίγες μέρες το Number of the Beast των Iron Maiden γίνεται 40 ετών και πρόκειται αναμφίβολα για τον δίσκο που όρισε το Heavy metal και επαναπροσδιόρισε τον σκληρό ήχο γενικότερα. Το τρίτο επίσημο album των Iron Maiden, κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου στις 22 Μαρτίου 1982 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “ΕΜΙ” κι έκτοτε το Number of the Beast έχει γίνει ο αγαπημένος δίσκος εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον πλανήτη. Ανάμεσά τους φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες οπαδοί σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι ανυπομονούν για τη μυθική εμφάνιση των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο 16 Ιουλίου στο πιο εντυπωσιακό show που έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας.

Μετρώντας τις μέρες για τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς, διαβάζουμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα trivia σχετικά με το Number of the Beast, που ακόμη και σήμερα παραμένει στην κορυφή των σημαντικότερων μουσικών δίσκων που κυκλοφόρησαν ποτέ!

  • Το Number of the Beast είχε τεράστια εμπορική επιτυχία.Οι New York Times ανέφεραν το 2010 ότι πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν πουληθεί σχεδόν 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
  • Είναι ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που έφτασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, φτάνοντας στο Νο1.
  • Είναι το πρώτο άλμπουμ τον IronMaidenμε τον BruceDickinsonστα φωνητικά, και το τελευταίο με τον CliveBurrστα drums.
  • Το άλμπουμ επανεκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1995 σε μορφή CD.
  • Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων, στα “BatteryStudios” με παραγωγό τον Martin Birch .
  • Το εξώφυλλο του δίσκου σχεδιάστηκε από τον Ντέρεκ Ριγκς, όπως και όλα τα άλλα εξώφυλλα δίσκων του συγκροτήματος κατά τη δεκαετία του ’80. Η εικόνα της μασκότ του συγκροτήματος, του Έντι, να χειραγωγεί τον Διάβολο σαν μαριονέτα, αποτέλεσε λόγο για σφοδρή κριτική κατά του συγκροτήματος, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Σύμφωνα με τον Ριγκς, εικόνα αυτή ήταν εμπνευσμένη από το κόμικ “Doctor Strange“, ενώ οι εικόνες της Κόλασης προερχόταν από μεσαιωνικές Χριστιανικές εικόνες.
  • Το ομότιτλο τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από έναν εφιάλτη που είδε στον ύπνο του ο Χάρις αφού πριν είχε δει την ταινία Damien: Omen II.
  • Το άλμπουμ ήταν πολύ μεγάλο σε διάρκεια για να ακούγεται αρμονικά σε βινύλιο, οπότε το συγκρότημα έπρεπε να αποφασίσει μεταξύ του “Gangland” και του “Total Eclipse”.Αν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος (ειδικά ο Dickinson) εξέφρασαν την προτίμηση τους για το Total Eclipse, ο Χάρις αποφάσισε ότι το τραγούδι ήταν πιο πειραματικό απ΄ότι θα ήθελε για τους Maiden και έτσι χρησιμοποιήθηκε το Gangland.Το Total Eclipse κυκλοφόρησε τελικά ως B Side singleστο Run to the Hills, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν από το άλμπουμ
  • Οι Fansλατρεύουν αυτό το άλμπουμ, αλλά ο Steve και ο Bruce προτιμούν τον διάδοχο του,Piece of Mind
  • Το συγκρότημα είχε αρχικά ζητήσει από τον Vincent Price να απαγγείλει την αρχική φράση για το “The Number of the Beast”, αλλά ο Price ζήτησε 25.000 £, έτσι πήγαν με τον Barry Clayton.
  • Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, υπήρχαν φήμες ότι στο στούντιο συνέβαιναν υπερφυσικά φαινόμενα, όπως φώτα που αναβόσβηναν, περίεργοι θόρυβοι, καθώς και περίεργες σκιές στου τοίχους.
  • Όπως εξήγησε στη σειρά του BBC Classic Albums, η κραυγή του Bruce Dickinson στο τέλος της εισαγωγής ήταν αποτέλεσμα του παραγωγού Martin Birch που ανάγκασε το συγκρότημα να επαναλάβει την εισαγωγή αρκετές φορές.Ο Ντίκινσον βαρέθηκε τόσο πολύ με τις συνεχείς επαναλήψεις που έβγαλε την κραυγή από απογοήτευση και ταίριαξε τόσο καλά που το συγκρότημα αποφάσισε να το κρατήσει..
  • Στην τελευταία του ραδιοφωνική εκπομπή για το BBC Radio 6, κατά τη διάρκεια ενός τμήματος φόρου τιμής στον Ronnie James Dio, ο Dickinson ανέφερε ότι το “Children of the Sea” των Black Sabbath αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Children of the Damned.

Πληροφορίες για την προπώληση της μεγαλειώδους συναυλιακής επιστροφής των Iron Maiden το Σάββατο 16 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο:

H ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων διεξάγεται μέσω του www.ticketmaster.gr

 Όποιος επιθυμεί να αγοράσει το συλλεκτικό hard copy εισιτήριο του (Standing A σε διακεκριμένο χώρο μπροστά στη σκηνή, Standing B για το υπόλοιπο της αρένας) για το συναυλιακό υπερθέαμα των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, τότε μπορεί να επισκεφθεί κάποιο από τα ακόλουθα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Φυσικά σημεία προπώλησης σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα: Reload Stores (Ακαδημίας 81, τηλ. 2103801464)

Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, τηλ. 210364 8180)

Θεσσαλονίκη: Entopica bakaleria (Καστριτσίου 15, τηλ. 2311301187)

Ιωάννινα: Rock Indian Café (Ανεξαρτησίας 14, τηλ. 2651073190)

Λάρισα: Snuff (Παπασταύρου 4, τηλ. 2410258618)

Βόλος: Μουσικός Οίκος Κεχαΐδης (Κουταρέλια 29 με Δημητριάδος τηλ. 2421037891)

Χαλκίδα: Γαλατικό Χωριό BeerHall (Μητροπολίτου Βασιλείου 58 τηλ. 2221083556)

Πάτρα: Joe Records (Καραϊσκάκη 134, τηλ. 2610620673)

Κρήτη: Monsterville – Χανιά (Ποτιέ 17, τηλ. 2821041276)

Monsterville – Ηράκλειο (Οδός 1866 – 55, τηλ. 2810227033)

Περισσότερες πληροφορίες press@highpriority.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος