Ο Συρανό δεν λέει λόγια αγάπης για τη Χιονάτη

O Πίτερ Ντίνκλατζ ξεκαθαρίζει πως τα πρότυπα του κινηματογράφου γαλουχούν συνειδήσεις.

Έχοντας κερδίσει μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τον «Συρανό» (αλλά και μύριες κακές κριτικές για την σκηνοθετικά αψυχολόγητη μεταφορά του γνωστού έργου), ο Πίτερ Ντίνκλατζ βρίσκει την ευκαιρία να ξεσπαθώσει στο κινηματογραφικό μεγαθήριο που έχει κάνει την έννοια του milking, τέχνη.

Ο Συρανό δεν λέει λόγια αγάπης για τη Χιονάτη
@Joel C Ryan/Invision/AP

Έξαλλος ο σταρ του Game Of Thrones, με την ανακοίνωση της Disney και το σχέδιο μεταφοράς σε live-action ταινία της «Χιονάτης και των Επτά Νάνων». Ο ηθοποιός κάθε άλλο παρά πρωτοπορία θεώρησε το «να κάνεις την ιστορία των επτά νάνων που ζουν στη σπηλιά» καθώς «είναι ανούσιο» να προχωρήσει η παραγωγή «μιας αναχρονιστικής ιστορίας».

Ο Συρανό δεν λέει λόγια αγάπης για τη Χιονάτη

Έχοντας μια μορφή νανισμού γνωστή ως αχονδροπλασία, είπε πως τέτοια πρότζεκτ έχουν πολύ υποκρισία για το κατά πόσο τους ενδιαφέρει η εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω. «Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη, και για την ηθοποιό και για την παραγωγή, αναρωτιέμαι τί κάνετε;» θα πει σε podcast. «Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι ήταν πολύ περήφανοι που έδιναν τον ρόλο της Χιονάτης σε μια λατινοαμερικάνα ηθοποιό, ενώ εξακολουθούν να αφηγούνται την ιστορία της Χιονάτης και των επτά νάνων» ανέφερε σε ερώτηση σχετικά με την ανάληψη του ρόλου από την πρωταγωνίστρια του νέου West Side Story, Ρέιτσελ Ζεγκλερ (τον ρόλο της Κακιάς Βασίλισσας θα υποδυθεί η «Wonder Woman» Γκαλ Γκάντοτ).

Ο Συρανό δεν λέει λόγια αγάπης για τη Χιονάτη
@ Joel C Ryan/Invision/AP

Μετά τα σχόλια του Dinklage, η Disney απάντησε με την ακόλουθη δήλωση:

«Για να αποφύγουμε την ενίσχυση των στερεοτύπων από την αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων, ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση με αυτούς τους επτά χαρακτήρες και έιμαστε σε διαβουλεύσεις με μέλη της κοινότητας του νανισμού. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα καθώς η ταινία οδεύει στην παραγωγή μετά από μια μακρά περίοδο ανάπτυξης».

Όπως εξηγεί το The Wrap, οι επτά χαρακτήρες πρόκειται να αντικατασταθούν από επτά «μαγικά πλάσματα».

Το ριμέικ της «Χιονάτης και των Επτά Νάνων» αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα μέσα στο 2022 και ακολουθεί την τεράστια εισπρακτική επιτυχία άλλων κακόγουστων διασκευών κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney, την «Πεντάμορφη και το Τέρας» (Beauty And The Beast – 2017) και τον «Βασιλιά των Λιονταριών» (The Lion King – 2019).

Όσο για εσάς που σας έλειψε από τις μικρές και τις μεγάλες οθόνες, η νέα ταινία με τον Πίτερ Ντίνκλατζ «Συρανό» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα μέσα στον Μάρτη.

Ο Συρανό δεν λέει λόγια αγάπης για τη Χιονάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος