Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο

Από τις 7 το απόγευμα, δύο ώρες πριν την έναρξη, σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων μέτρων έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τη μεγάλη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς.

Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας κόκκινο μπλουζάκι και κόκκινο παντελόνι, προμηνύοντας ότι η ατμόσφαιρα θα «πάρει φωτιά» – όπως και συνέβη. «Θέλω να γίνω ο βασιλιάς της διασκέδασης» φώναξε ο Ρόμπι Γουίλιαμς με τις κάμερες των κινητών να ανάβουν στο πρώτο άκουσμα του Let Me Entertain You, ενώ είχε προηγηθεί το Rocket.

Από τα πρώτα τραγούδια καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό σόου, με την χαρακτηριστική τρέλα και το βρετανικό χιούμορ του περφόρμερ. Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης μεγάλοι σταρ της ποπ, όπως ο Έλβις, ο Φρέντι Μέρκιουρι, ο Ντέιβιντ Μπόουι κ.α. μίλησαν για τον… Ρόμπι, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο ο ίδιος συνομίλησε με τον νεαρό εαυτό του και πάλι με τη βοήθεια της Τ.Ν. διασκεδάζοντας την ερώτηση «τι θα λέγατε στον 17χρονο εαυτό σας;».

Το πρόγραμμα της συναυλίας συνέχισε με τα αναπάντεχα ρεφρέν από τα Song 2, Seven Nation Army και Livin’ on a Prayer, το Monsoon, τα Μinnie the Moocher (The Ho De Ho Song) / Boom Boom Boom / Land of 1000 Dances μαζί,  το Rock DJ και το Love my Life, με τους θεατές να τραγουδούν παρασυρμένοι από τη θετική ενέργεια του Ρόμπι και της πολυμελούς μπάντας, ενώ έπαιξαν ακόμα και το Relight my Fire των Take That, μέλος των οποίων υπήρξε ο σταρ.

Η συναυλία είχε και πολλή… πρόζα και αυτοαναφορικότητα, όπως καλά γνωρίζουν όσοι τον ακολουθούν στα σόσιαλ μίντια, με έναν χιουμοριστικό, ειλικρινή και άκρως ανθρώπινο τρόπο, καθώς ο Βρετανός σταρ δε διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα που είχε με το αλκόολ, τις ουσίες και την κατάθλιψη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο του χάρισε «αγάπη και ειρήνη» η γνωριμία με τη γυναίκα του, μια συνάντηση που του άλλαξε τη ζωή.

Ο ίδιος μίλησε και για τη μητέρα του και την αγαπημένη του γιαγιά που τον μεγάλωσε, οι οποίες και οι δύο διαγνώστηκαν με άνοια, ενώ αφιέρωσε φανερά συγκινημένος ένα τραγούδι στη σύζυγο του και τα τέσσερα παιδιά τους που του άλλαξαν- όπως είπε- τη ζωή. Όσο διήρκεσε το τραγούδι στις γιγαντοθόνες «έπαιζαν» φωτογραφίες των παιδιών και της αγαπημένης του, ενώ ο Ρόμπι Γουίλιαμς κατέβαινε συχνά και μιλούσε με τον κόσμο, απλώνοντας το χέρι του ή βγάζοντας σέλφι.

Κάποια στιγμή η σκηνή μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ρετρό καμπαρέ και ο ίδιος ερμήνευσε μοναδικά επιτυχίες όπως το Μy Way και το New York, New Yorκ με τις χορεύτριες να τον πλαισιώνουν και να ακολουθούν τη χορογραφία απόλυτα συντονισμένες, κάνοντας το να φαίνεται εύκολο. Μαζί του οι κοπέλες της μπάντας στα φωνητικά με σπουδαίες φωνές και οι μουσικοί του να κινούνται με άνεση από την ποπ στη ροκ και από εκεί στη τζαζ ή τη ντίσκο.

Η αφιέρωση στο κοινό της Αθήνας, η εμφάνιση της Laura Pausini και το κομμάτι που χάρισε στη fan

Ένα από τα highlight της συναυλίας ήταν η στιγμή που συγκινημένος και ιδιαίτερα ευδιάθετος από την ανταπόκριση του κοινού, που τον συνόδευε τραγουδώντας σχεδόν όλα τα τραγούδια, αφιέρωσε στους θεατές της Αθήνας τοMe and My Monkey, τη μεγάλη του επιτυχία από τον δίσκο Escapology (2002). Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι το συγκεκριμένο single δεν το τραγουδά στη διάρκεια της περιοδείας του, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όμως το διάλεξε γιατί ξέρει ότι οι Έλληνες φαν του το αγαπούν ιδιαίτερα. «Μόνο η Ελλάδα αγάπησε τόσο αυτό το τραγούδι και σας το χρωστάω. Θα το πω μόνο για εσάς!», τόνισε δηλώνοντας ευγνώμων του στο κοινό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο με τον πολύ επικοινωνιακό σταρ ήταν όταν πλησιάζοντας τους θεατές, με την κάμερα να τον ακολουθεί και να «παίζει» τη στιγμή στις γιγαντοοθόνες μίλησε σε μία fan του και της αφιέρωσε τη μπαλάντα She’s the One, κάνοντας τα μάτια της να λάμπουν και καλώντας το κοινό να τραγουδήσει μαζί του.

Ο φόβος του κοινού ότι θα έβρεχε την ώρα της συναυλίας, όπως ανέφεραν αρχικά οι προβλέψεις για τον καιρό, έδωσε γρήγορα τη θέση του στον ενθουσιασμό και την αίσθηση ότι συμμετείχαμε σε μια ξεχωριστή βραδιά- και δεν έβρεξε! Ο Ρόμπι ωστόσο, επιφύλαξε μία έκπληξη στους θεατές που κατέφθασαν από νωρίς στο Καλλιμάρμαρο, όχι μόνο από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό: ανέβασε στη σκηνή την Ιταλίδα Laura Pausini και μαζί ερμήνευσαν το νέο τραγούδι τους Desire, το οποίο είναι ο επίσημος ύμνος της FIFA.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς παραμένει ο πιο επιτυχημένος μουσικός της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία χρόνια. Έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους στην σόλο καριέρα του και έχει κερδίσει τα περισσότερα «Βρετανικά Μουσικά Βραβεία» («Brit Awards») από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία, μετρώντας ήδη 18. Έντεκα από τους δώδεκα σόλο δίσκους του έχουν ανέβει στην κορυφή του βρετανικού πίνακα επιτυχιών, ενώ κατέχει και το ρεκόρ με τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν πωληθεί σε μια μέρα (1,6 εκατομμύρια το 2006).

Ο νέος δίσκος του BRITPOP, έδωσε το όνομα και στην περιοδεία, η οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και το Καλλιμάρμαρο, καθώς όπως ανακοινώθηκε αμέσως το φινάλε της τουρ στην Κωνσταντινούπολη δεν έγινε, εξαιτίας του φόβου για επεισόδια. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η συναυλία που επρόκειτο να δώσει ο Βρετανός αστέρας της ποπ στις 7 Οκτωβρίου ακυρώθηκε «επειδή εκείνος έχει υποστηρίξει δημόσια το Ισραήλ». Επισήμως οι διοργανωτές επικαλέστηκαν «λόγους ασφαλείας» ενώ ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να εμφανιστώ στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα. Οι δημοτικές αρχές ακύρωσαν την παράσταση για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ποτέ να κάνω είναι να θέσω σε κίνδυνο την ασφάλεια των θαυμαστών μου – η ασφάλειά τους προηγείται». Το νέο άλμπουμ του αναμένεται να κυκλοφορήσει τελικά στις 6 Φεβρουαρίου 2026 και όχι στις 10 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί λόγω αλλαγής στον αρχικό σχεδιασμό.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς απογείωσε το Καλλιμάρμαρο
(RΟBBIE WILLIAMS & LAURA PAUSINI)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος