O «Ράφτης» πανέτοιμος για το κοστούμι των ιαπωνικών «Όσκαρ»

Ο «Ράφτης» η πρώτη μεγάλου μήκος ταινία της Σόνιας Λίζα Κέντερμαν, συνεχίζει με επιτυχία τη διεθνή του καριέρα, ενώ πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διανομή του στην Ισπανία, σε πανεθνική κλίμακα.

Παράλληλα, αναμένει με αγωνία την τελετή απονομής για τα 45th Japan Academy Film Prize, στις 11 Μαρτίου 2022. Ο «Ράφτης» φιγουράρει ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού ξενόγλωσσου βραβείου, σαν να λέμε του ιαπωνικού Όσκαρ. Η τιμή αυτή είναι μεγάλη για την ταινία και τους συντελεστές της, αλλά και για τον ελληνικό κινηματογράφο. Συνυποψήφιες για το βραβείο είναι οι ταινίες: «Νο Time to Die» (ο τελευταίος Τζέιμς Μποντ), τα περσινά οσκαρικά «Nomadland» και «Minari», «Dune».

O «Ράφτης» πανέτοιμος για το κοστούμι των ιαπωνικών «Όσκαρ»Ο «Ράφτης» είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Βελγίου στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το σενάριο υπογράφουν οι Σ. Λ. Κέντερμαν και Tracy Sunderland. Tη φωτογραφία ο Γιώργος Μιχελής και το μοντάζ ο Δημήτρης Πεπόνης. Στην παραγωγή βρίσκονται οι Πάνος Παπαχατζής, Φένια Κοσοβίτσα και Ιωάννα Μπολομύτη. Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, ένας ράφτης αντρικών κοστουμιών, μοναχικός κι ευαίσθητος πενηντάρης με συμπεριφορά άβγαλτου εφήβου, θα βρεθεί σε επαγγελματικό αδιέξοδο όταν η τράπεζα θα βγάλει σε πλειστηριασμό την οικογενειακή του επιχείρηση. Στη δύσκολη στιγμή αυτή -που είναι κομβική και για την καθυστερημένη ενηλικίωσή του- φορτώνει τα ακριβά κασμίρια του σε ένα αυτοσχέδιο καρότσι, σαν κι αυτά που σπρώχνουν οι μετανάστες μεταφέροντας σκραπ, και παίρνει τους δρόμους. Βγάζει την τέχνη της υψηλής ραπτικής από το ετοιμόρροπο ραφείο-«μαυσωλείο» εκθέτοντας την πολύτιμη αξία της στο χάος της καθημερινότητας δίπλα σε πάγκους λαϊκών αγορών. Κάπως έτσι -σαν αναχρονιστικός ήρωας δραματικής κομεντί που τρέχει να γλιτώσει από τη χρεωκοπία, κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα γνωρίσει τον έρωτα και θα επαναπροσδιορίσει τη ζωή του.O «Ράφτης» πανέτοιμος για το κοστούμι των ιαπωνικών «Όσκαρ»Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου, Βάσω Ιατροπούλου, Ειρήνη Ιωάννου Παπανεοφύτου, Γιώργος Μπινιάρης, Κώστας Λάσκος, Στέφανος Μουαγκιέ, Σαμουήλ Ακίνολα, Ρομάνα Λόμπατς.

Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος