Ο Όζι Όσμπορν αποχαιρετά τον Έντι Βαν Άλεν

Ο κόσμος της μουσικής αποχαιρετά τον Έντι Βαν Άλεν ο οποίος πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών, την προηγούμενη Τρίτη.

Ανάμεσα σε εκείνους που απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό κιθαρίστα ήταν και ο Όζι Όσμπορν, ο οποίος μίλησε στο Rolling Stone για τις αναμνήσεις του από τις περιοδείες με τους «Van Halen» και τον θαυμασμό του για τον εκλιπόντα μουσικό.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι «σοκαρίστηκε» όταν άκουσε τα νέα του θανάτου του Βαν Άλεν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  «ήξερα ότι πολεμούσε μια ασθένεια. Έχω την ίδια γιατρό. Συνήθιζα να του μεταφέρω μηνύματα μέσω της γιατρού και εκείνη δεν μου έλεγε ποτέ την κατάσταση της υγείας του ή οτιδήποτε άλλο. Μου έλεγε: “Τι θέλεις να του πεις;”. Της απαντούσα “στέλνω τους χαιρετισμούς μου”. Έτσι, ήταν πραγματικά ένα σοκ, επειδή ήταν καλός τύπος. Ήταν πραγματικά καλός άνθρωπος» είπε.

Τόνισε επίσης ότι «μπορούσε να κάθεται και να παρακολουθεί τον Έντι Βαν Άλεν να παίζει κιθάρα όλη μέρα. Είναι τόσο διασκεδαστικός ως κιθαρίστας. Έκανε να φαίνεται δεν ήταν δύσκολο. Το έκανε να φαίνεται σαν να ήταν ένα φυσικό πράγμα. Όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να είναι ο Έντι Βαν Άλεν, αλλά υπάρχει μόνο ένας Έντι Βαν Άλεν. Νομίζω ότι ήταν υπέροχος».

«Η τελευταία φορά που πέρασα χρόνο με τον Έντι ήταν στην τελευταία επίσημη περιοδεία των Black Sabbath που έκανα το 1979, όταν άνοιξαν για εμάς» θυμήθηκε ο Όσμπορν. «Ήταν τόσο καλοί. Περνούσαμε τόσο διασκεδαστικά. Κάθε φορά που έβλεπα τον Έντι Βαν Άλεν, ήταν διασκεδαστικά» είπε.

«Θυμάμαι ότι είδα τον Έντι να κάνει αυτό το finger -tapping (τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα) και ήταν η πρώτη φορά που είδα ποτέ κάποιον να το κάνει. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει κιθάρα με συναρπαστικό τρόπο, βγαίνει κάποιος σαν αυτόν. Ήταν ένας από αυτούς».

«Ένα πράγμα που μου άρεσε στον Έντι ήταν ότι είχε πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του και έμοιαζε να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που ήταν εκεί. Φαινόταν πάντα σαν να περνά τις καλύτερες στιγμές της ζωής του εκεί πάνω» ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος