Ο «Οπλίτης Δρόμος» του Χρήστου Μήτσικα στην Gallery ArtPrisma

Η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μήτσικα «Οπλίτης Δρόμος» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στην γκαλερί ArtPrisma, σε επιμέλεια της συγγραφέα Μαρίας Γιαγιάννου.

Η νέα δουλειά του καλλιτέχνη ανοίγει έναν αγωνιστικό δρόμο στο βλέμμα, πάνω στον καμβά, για μια διαδρομή, προκλητική και περιπετειώδη – με την παραστατική ζωγραφική να απουσιάζει, ο θεατής αναλαμβάνει να διαλευκάνει την θέαση. Ο Χρήστος Μήτσικας συνθέτει την εξπρεσιονιστική του πρόταση από έργα κυρίως μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων. Ένας συγκινητικός χρωματικός βόμβος απλώνεται στα τελάρα καθώς τα χρώματα συμφωνούν και διαφωνούν, ησυχάζουν για λίγο και κορυφώνονται, κρατώντας πάντοτε τη μεταξύ τους σύνδεση και ισορροπία.

Ο τίτλος της έκθεσης, Οπλίτης Δρόμος, αναφέρεται στο ομώνυμο αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, όπου οι δρομείς διαγωνίζονταν φορώντας περικεφαλαία και περικνημίδες, κρατώντας την ασπίδα τους. Η εντυπωσιακή περιβολή του αθλητή ήταν κοπιαστική αλλά και αναγκαία, ώστε να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι αθλητής και μαχητής (ή, στο παρόν πλαίσιο, και καλλιτέχνης) συναντιούνται στο ίδιο πρόσωπο. Πάνω στα τελάρα-ασπίδες του ζωγράφου Χρήστου Μήτσικα διακρίνουμε τη μάχη ενός οπλίτη που τρέχει. Σπαθίζοντας την επιφάνεια των έργων του με προσήλωση και πάθος, μας χαρίζει την εικαστική ματιά του δρομέα, δηλαδή τα τοπία που αλλάζουν με ταχύτητα, καθώς εκείνος τα αγγίζει περνώντας.

Ο «Οπλίτης Δρόμος» του Χρήστου Μήτσικα στην Gallery ArtPrisma

Πληροφορίες Έκθεσης

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου – Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας:
Τρ. 10:30-15:00, 17:30-21:00,
Τετ. 10:30-15:00,
Πε. 10:30-15:00, 17:30-21:00,
Παρ. 10:30-15:00, 17:30-21:00,
Σαβ. 10:30-15:00,
Κυρ, Δευτ. κλειστά

Στοιχεία Γκαλερί:
Κουντουριώτου 187, 18535, Πειραιάς, artprisma1957@gmail.com, 6906409125, 2104296790, https://galleryartprisma.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος