Συνεχίζονται στον «Ελληνικό Κόσμο» οι παραστάσεις του έργου «Ο μάγος του Οζ», με την πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα, τη σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου και τους Μπουλέ, Μπουρδούμη, Καρυστινό, Γιαννακόπουλο και Μπούρα στους κλασικούς ρόλους.
Η Ντόροθι υποδέχεται με χαρά τους μικρούς της φίλους κάθε Κυριακή, στις 11:30 και στις 14:30, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μαγευτικό ταξίδι σε έναν θαυμαστό κόσμο συναισθημάτων και γνώσης.
«Παρόλο που η παράσταση έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, μεγαλύτερη επιβράβευση συνιστά το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός των παιδιών, τα οποία πραγματικά γοητεύονται από την ιστορία, τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και τα συναρπαστικά κοστούμια και σκηνικά».
Λίγα λόγια για το έργο…
Ο Φρανκ Μπάουμ έγραψε τον «Θαυμαστό Μάγο του Οζ» το 1902. Έργο πρωτοπόρο για την εποχή του, αληθινό και διαχρονικό. Δίδαξε εκατομμύρια παιδιά να αγαπούν το διάβασμα και να ανακαλύπτουν τη μαγεία στα καθημερινά πράγματα της ζωής. Μέσα από βιβλία, κόμικς, θεατρικά και κινηματογραφικά musicals ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.
Μία κλασική περιπέτεια φαντασίας! «Ο Μάγος του Οζ» ανήκει σε εκείνη την κατηγορία παραμυθιών, τα οποία απλώνονται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, για να πυροδοτήσουν τη φαντασία και να αγγίξουν τα συναισθήματα των παιδιών κάθε ηλικίας.
«Ο Μάγος του Οζ» είναι ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο ομορφιά, κίνδυνο και περιπέτεια. Μία ιστορία ενότητας και συμμετοχής, κοινών στόχων, που βγάζουν στο φως ό,τι καλύτερο έχει μέσα του κάθε άνθρωπος. Ένας ύμνος στο φως, το γέλιο, την ευτυχία. Το διαχρονικό του μήνυμα, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του, όταν πραγματικά το θελήσει, εξακολουθεί να αντηχεί και στην εποχή μας.
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Μαιρούλα Τσαγκάρη
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Χορογραφία-Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Ντόροθυ: Νάντια Μπουλέ
Αφηγητής: Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Λαμαρινόκαρδος: Αντώνης Καρυστινός
Αχυρόμυαλος: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Λιοντάρι: Άγγελος Μπούρας
Κακιά Μάγισσα: Πελαγία Αγγελίδου
Καλή Μάγισσα: Αλεξάνδρα Ούστα
Θεία Έμμυ-Λιχουδένια-Ποντικοβασίλισσα: Ειρήνη Γραμματικοπούλου
Λιχουδένιος-Ποντικομέραρχος-Φύλακας: Νικορέστης Χανιωτάκης. Μάγος του Οζ-Θείος Ερίκος-Λιχουδένιος: Γεράσιμος Σκαφίδας
Πληροφορίες:
Ημέρες παραστάσεων :
Κυριακή 11:30 & 14:30
Διάρκεια: 120′ (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 13€ (πλατεία) / 11€ (εξώστης)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€ (πλατεία) / 40€ (εξώστης)
«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος