Ο κινηματογράφος Studio «διασώζει» το γκράφιτι του Αγγελόπουλου που έσβησαν στο ΑΠΘ

Το ΑΠΘ πριν λίγες μέρες έσβησε γκράφιτι με τη μορφή του σπουδαίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

«Το έργο με την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ το οποίο έσβησαν δεν πρόκειται να το επαναλάβω διότι ήταν μοναδικό. Τα έργα ζωγραφικής δεν είναι τοστ να κάνω ένα άλλο», δήλωσε ο ζωγράφος Γιώργος Κόφτης.

Η NEW STAR επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου από υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34×48 και να το διανείμει δωρεάν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες, σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης.

«Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του ιστορικού κινηματογράφου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο STUDIO είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος