Ο Καραγκιόζης από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

Η ταινία «Καραγκιόζης, The Movie» μετά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλασσε το 20ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, συνεχίζει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και προσγειώνεται στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες στις αρχές Ιουνίου.

Η πρώτη εξολοκλήρου animated ελληνική ταινία μεγάλου μήκους «Καραγκιόζης, The Movie» με πρωταγωνιστή τον πολυαγαπημένο ήρωα των Ελλήνων, τον Καραγκιόζη, ενθουσίασε το κοινό στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο και επιλέχθηκε ανάμεσα στις τρεις δημοφιλέστερες ταινίες του φεστιβάλ, ενώ η κυρία Αναστασία Μάνου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας White Fox S.A. και παραγωγός της ταινίας, μετά το τέλος της προβολής απάντησε με χαρά στις πολυάριθμες ερωτήσεις του κοινού.

Ο Καραγκιόζης από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

«Ποιος είναι ο Καραγκιόζης, λοιπόν;» ρωτήθηκε η κα Μάνου κατά τη διάρκεια του Q&A που ακολούθησε την προβολή. «Ο Καραγκιόζης είναι στοιχείο του ελληνικού DNA με μια διαχρονικότητα και μια προσαρμοστικότητα. Εδώ και 200 χρόνια τόσο το θέατρο σκιών γενικά όσο και ο Καραγκιόζης συγκεκριμένα διασκεδάζουν τους Έλληνες»

Για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ήρωας για την πρώτη 3D animation ελληνική ταινία; «Παίρνοντας ένα κομμάτι του παρελθόντος και μετατρέποντάς το σε ένα σύγχρονο θέαμα κατορθώνουμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της παράδοσης μέσα από την καινούργια διάλεκτο».

Ποια η σχέση του Καραγκιόζη με τον κινηματογράφο; Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Μάνου επί σκηνής «Ο Καραγκιόζης είναι αυτός που έμαθε τους Έλληνες να βλέπουν κινηματογράφο και αυτό τεκμαίρεται και από το Τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» καθώς το θέατρο σκιών είναι αυτό που γαλούχησε τις οικογένειες να παρακολουθούν για ώρα ένα θέαμα σε κάποιου είδους οθόνη, εν προκειμένω πανί, και επομένως η μετάβασή του από τη σκιά στην κινηματογραφική οθόνη μοιάζει σαν μια φυσιολογική συνέχεια.

Ο Καραγκιόζης από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

Η ταινία «Καραγκιόζης, The Movie» σε συσκηνοθεσία των Άκη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου και σενάριο του Άθου Δανέλλη, άνοιξε στις ελληνικές αίθουσες στη δεύτερη θέση του box-office και τώρα, συνεχίζει το φεστιβαλικό της ταξίδι στη Μέκκα της αμερικανικής βιομηχανίας, ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις της ομογένειας να βρεθεί εκεί όπου υπάρχουν ελληνικής καταγωγής οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν τον πλέον παραδοσιακά αρχετυπικό ήρωα του θεάτρου σκιών στη μεγάλη οθόνη τρισδιάστατο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος