O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Και μερικά πράγματα που αξίζει να γνωρίζουμε για αυτόν

Διανύοντας την πέμπτη δεκαετία δημιουργικής μουσικής πορείας, ο Bryan Adams επιστρέφει στη σκηνή με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ So happy it hurts, αλλά και πολλά αγαπημένα τραγούδια, που έχουν γίνει πλέον κλασικά από τον μακρύ κατάλογο των επιτυχιών του.

Η ευρωπαϊκή του περιοδεία ξεκινάει από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο με δύο στάσεις: στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ Basketball Arena και στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου στο PΑΟΚ Sports Arena. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία στην Ελλάδα, ο Bryan Adams επιστρέφει δυναμικά στην χώρα μας, για δύο νέα show.

Η μακρόχρονη καριέρα του τον έχει οδηγήσει σε αναρίθμητες βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες και 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, 4 υποψηφιότητες για Golden Globe, ένα Grammy Award και 20 Juno Awards. 

Στα 63 του πλέον, ο Adams συνεχίζει ακάθεκτος, έχοντας κυκλοφορήσει 15 δίσκους. Πιο πρόσφατος το So Happy It Hurts του 2022, ένα άλμπουμ που έδωσε τον τίτλο στην ομώνυμη περιοδεία στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις δύο συναυλίες του Bryan Adams στην Ελλάδα εδώ.

O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένας καλλιτέχνης που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στα 80’ς και συνεχίζει να δημιουργεί επί σχεδόν πέντε δεκαετίες

Ο Καναδός τραγουδοποιός γεννήθηκε στις 5 Νοέμβρη του 1959 στο Κίνγκστον του Οντάριο. Ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης και έτσι η οικογένεια τους ταξίδευε συχνά. Όταν όμως εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Βανκούβερ ο νεαρός Bryan άρχισε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας σε μαθητικά συγκροτήματα και σύντομα ξεχώρισε.

Οι περισσότεροι -τουλάχιστον όσοι μεγάλωσαν στα 80’ς- τον γνώρισαν από τις επιτυχίες που περιείχε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος Cuts Like a Knife, που είχε γράψει παρέα με τον ντράμερ Jim Vallance και κυκλοφόρησε το 1983.

Στη χώρα μας έγινε, ωστόσο, ιδιαίτερα αγαπητός με τα τραγούδια του τέταρτου δίσκου του Reckeless, που κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του το 1984. Στον δίσκο περιλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως τα Run to you, Heaven, Somebody, One Night Love Affair και βέβαια ταSummer of ’69 και το αξέχαστο ντουέτο με την Tina Turner It’s only Love.

O πέμπτος δίσκος του Bryan Adams , Into the Fire κυκλοφόρησε το 1987 και ξεχώρισαν και πάλι έξι single με πρώτο το Heat of the Night. Από εκεί και πέρα η επιτυχία ήρθε και σύντομα ο Καναδός ρόκερ θα γέμιζε στάδια ολόκληρα με χιλιάδες φαν του στις περιοδείες.

O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μερικά πράγματα που αξίζει να γνωρίζουμε για τον Bryan Adams

  • O Bryan Adams είναι ενεργός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ζώων, περνά αντιπολεμικά μηνύματα και αναφέρεται συχνά σε άλλα σημαντικά κοινωνικά θέματα (ενδεικτικά: Live Aid, συμμετοχή σε εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστείας, σε εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων για την βοήθεια σεισμοπαθών, καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και υποστήριξης του δικαιώματος των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο σε χώρες της Ασίας, υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της συμπερίληψης κ.ά.).
  • Τον περασμένο μήνα ο Bryan Adams κυκλοφόρησε δύο ολοκαίνουργια κομμάτια, από το soundtrack για την επερχόμενη ταινία μεγάλου μήκους Office Race. Πρόκειται για τα τραγούδια Sometimes You Lose Before You Win και You’re Awesome, τα βίντεο των οποίων σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Αdams στο The Warehouse Studio του Βανκούβερ. Τα κλιπ γυρίστηκαν από τον Sebastien Debellefeuille, με τον Keith Scott στην κιθάρα και τον Pat Steward στα ντραμς. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν και μίξαραν ο Hayden Watson. Ο Bryan συνεργάστηκε με τον Eliot Kennedy για να γράψει το Sometimes You Lose Before You Win, ενώ ο θρυλικός παραγωγός Mutt Lange (AC/DC, Def Leppard, Nickelback) συνεργάστηκε στη δημιουργία του You’re Awesome.
  • Η στιλάτη και ιδιαίτερα κομψή ηλικιωμένη κυρία, που βλέπουμε να τον συνοδεύει στη βόλτα με το αυτοκίνητο στο ασπρόμαυρο βίντεο  του So happy it hurts  είναι η μητέρα του, Jane Clark που είναι σήμερα 95 ετών. Της το ζήτησε ο ίδιος, θέλοντας να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο μαζί της, καθώς δε μπόρεσε να τον συνοδεύσει στην πρόσφατη περιοδεία του. Αυτή φόρεσε το μαντίλι της και υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου με γκλίτερ και φαίνεται να το καταδιασκεδάζει… Το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο τελευταίο άλμπουμ του μουσικού, So Happy It Hurts, συνοψίζει ακριβώς το πώς νιώθει που ξαναβγαίνει στη σκηνή και είναι ένα τραγούδι με νόημα, που μας προτρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ελευθερία μας, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και άρα ευτυχισμένοι.

«Ηχογράφησα περίπου 30 τραγούδια για αυτό το άλμπουμ, από τα οποία επέλεξα τελικά τα 12 καλύτερα. Μόλις είχα το So Happy It Hurts σκέφτηκα, ότι εδώ μπορεί να δημιουργηθεί, ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με αυτήν την σύνθεση ως ι ακρογωνιαίο λίθο», δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου.

O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Μια άλλη μεγάλη αγάπη του πολυτάλαντου Bryan Adams είναι η φωτογραφία και ο ίδιος συνηθίζει να παίρνει μαζί του παντού την κάμερα του. Κρατά, όπως λέει, στιγμιότυπα από τις περιοδείες του, την καθημερινότητα του και τις άπειρες ώρες που περνά στα στούντιο ηχογράφησης. Ο Καναδός καλλιτέχνης έχει φωτογραφήσει όπως είναι φυσικό, μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες και διάσημους καλλιτέχνες, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Έχει φωτογραφήσει και άστεγους, Βρετανούς στρατιώτες που επέστρεψαν από τον πόλεμο και μέλη της οικογένειας του.
  • Έχει εκδώσει πέντε φωτογραφικά λευκώματα και έχει εκθέσει έργα του στον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, έχοντας πλέον κερδίσει την προσοχή όχι μόνο των μουσικόφιλων, αλλά και όσων αγαπούν τη φωτογραφία, κάνοντας αξιομνημόνευτες συνεργασίες με περιοδικά κ.α.
O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
H Cindy Crawford φωτογραφημένη το 2016 από τον B.Adams για το Zoo Magazine

Κάτι που δε γνωρίζουν ίσως πολλοί είναι πως ο Καναδός ρόκερ είχε φωτογραφίσει το 2002 τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ για το Χρυσό Ιωβηλαίο, την 50η επέτειο από την τελετή στέψη της. Ήταν ίσως η πιο διάσημη «παραγγελία» φωτογραφίας που του έχει ζητηθεί και ο ίδιος είχε δηλώσει πως της ζήτησε να ποζάρει φυσικά, την ώρα που έφευγε στην είσοδο των Ανακτόρων στο Μπάκιγχαμ, ενώ στη σκηνή ήταν παρών και ο σύζυγος της Φίλιππος.

Το έναυσμα για αυτήν του την απασχόληση του είχε δώσει, όπως έχει πει ο δημοφιλής ερμηνευτής, ο θείος του, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρία φιλμ Ιlford και του έστελνε πακέτα ασπρόμαυρων φιλμ, που χρησιμοποιούσε στις κάμερες των γονιών του.

O Καναδός Bryan Adams για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
H Bασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ μέσα από τη ματιά του Bryan Adams (2002)
  • Ο Bryan Adams έχει επίσης ηχογραφήσει μουσική για αμέτρητες ταινίες. Η λίστα των soundtrack στα οποία συμμετείχε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Pink CadillacRobin Hood: Prince of ThievesThe Three MusketeersDevil’s GateBridge to Terabithia και Legends of Oz: Dorothy’s Return κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος