Ο Κ. Αρζόγλου και η Τζ. Παντελή μιλούν στην ΕΡΤ για την online παράσταση «Ιωάννα του μετρό»

Στην εκπομπή «Από τις έξι…» στην ΕΡΤ, φιλοξενήθηκαν ο Κώστας Αρζόγλου και η ηθοποιός Τζένη Παντελή, με αφορμή την παράσταση «Ιωάννα του μετρό», η οποία θα προβληθεί online on demand σε πλατφόρμα, στις 18-19 Δεκεμβρίου και στις 8-9 Ιανουαρίου 2022. Για την προπώληση εισιτηρίων μεταβείτε στο ticketservices.gr.

Η απόφαση των συντελεστών να προβληθεί η παράσταση σε online streaming είναι απόρροια της «εμπόλεμης» κατάστασης, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, που συμβαίνει στο χώρο του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα, εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, ο κ. Αρζόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ανέβει» η παράσταση στο σανίδι, πράγμα που είχε γίνει παλιότερα, σε 8 sold out παραστάσεις. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε επίσης λόγο για τον «εκπληκτικό χώρο του Ρουφ», ο οποίος ταίριαζε τόσο με την ατμόσφαιρα του έργου όσο και με την κατάσταση της ηρωίδας.

Η κ. Παντελή έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η παράσταση πέρα από πολύ ενδιαφέρουσα, είναι και πρώτη παγκόσμια, εφόσον δεν έχει ανέβει ξανά κάτι παρόμοιο στη σκηνή του Θεάτρου.

Η «Ιωάννα του μετρό», αφορά τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, το 1992, όπου βλέπουμε μία ολόκληρη χώρα να καταστρέφεται, με το έργο να επικεντρώνεται στον κατακερματισμό των οικογενειών, πράγμα που έχει διατηρηθεί αρκετά σκοτεινό, μιας και οι Σέρβοι είναι αρκετά περήφανος λαός.

«Πρώτη φορά παρουσιάζονται οι σχέσεις ανάμεσα σε μια οικογένεια την εποχή εκείνη, κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης. Επομένως, η παράσταση θίγει κατά κύριο λόγο το προσφυγικό, με τον δικό της τρόπο», αναφέρει η κ. Παντελή.

Ο κ. Αρζόγλου ανέφερε σχετικά με την πανδημία και τη ζημιά που έκανε στο Θέατρο: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Πέρα από την οικονομική ζημία που επέφερε στο χώρο, «εγκλώβισε» την ανάγκη του να κάνει κανείς θέατρο». Για τα μελλοντικά του σχέδια υπογράμμισε ότι πέρα από το ότι θα προτιμήσει να συνεργαστεί με ανθρώπους οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη Δημοκρατία, διότι αυτή η κατάσταση δεν βασίζεται μόνο στην ατομική ευθύνη αλλά κυρίως στην προφύλαξη του συνόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος