Ο Έλληνας σκηνοθέτης που αγαπάει ο Ομπάμα (και δεν είναι ο Λάνθιμος)

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανάρτησε τις καθιερωμένες λίστες από τις αγαπημένες του πολιτιστικές δράσεις και αναγνώσματα του έτους.

Στην κορυφή της προσωπικής του πυραμίδας στην κατηγορία κινηματογράφος υπήρχαν τρεις ταινίες, το «Rustin», το «Leave the World Behind» και το «American Symphony» που όλες τους έχουν διανεμηθεί από το Netflix. Οι δύο έχουν έντονη την παρουσία της Αφροαμερικανικής κουλτούρας και μια από αυτές μας ξαφνιάζει, καθώς έχει αρκετά χαμηλές σε βαθμολογία κριτικές.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης που αγαπάει ο Ομπάμα (και δεν είναι ο Λάνθιμος)

Στη συνέχεια όμως ακολουθεί μια ευχάριστη έκπληξη με ελληνικό ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη αμιγώς κινηματογραφική ταινία της λίστας του και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελληνικής καταγωγής βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne). Πρόκειται για «Τα παιδιά του Χειμώνα» που θα διανεμηθούν στην Ελλάδα στα τέλη του μήνα.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός παθιασμένου με το αντικείμενου του καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) που μη βρίσκοντας την ίδια ανταπόκριση από τους φοιτητές του, τους κάνει τον βίο αβίωτο. Όντας μοναχικός και χωρίς πραγματικές υποχρεώσεις, θα αναλάβει κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία δυναμική σχέση με έναν από αυτούς, σταθερά μαθητή του Β (που για τα δεδομένα του διδάσκοντα, είναι υψηλή βαθμολογία). Εκείνος όμως (Ντόμινικ Σέσα), κρύβει ένα μυστικό που κάνει δύσκολη τη συμβίωση των δυο τους. Στην παρέα τους είναι και η υπεύθυνη του μαγειρείου (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ) η οποία έχασε πρόσφατα τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η λίστα του Ομπάμα ολοκληρώνεται με τα «A thousand and One», «Polite Society», «Air», «Past Lives», «Monster», «Anatomy of A Fall», «American Fiction», «Oppenheimer» και «Blackberry».

Οι ετήσιες λίστες του Ομπάμα θυμίζουν στους Αμερικανούς πολίτες ότι ο δύο φορές πρόεδρος τους, συνεχίζει να αγαπά και να προβάλλει με κάθε ευκαιρία τον πολιτισμό. Επίσης, ότι είναι ένας σαν και αυτούς που αγαπάνε τα βιβλία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος