Ο Δ. Σκαρμούτσος μιλάει στην ΕΡΤ για τη ζωή του και τους εθισμούς του (video)

Array

Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλάει στην νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στις 10» για την ζωή του και τους εθισμούς του, τα πρώτα του βήματα στην κουζίνα και τα πιάτα που του έχουνε γυρίσει πίσω.

Ο ίδιος μιλώντας για την ζωή του και ειδικότερα για το ξεκίνημα της καριέρας του στην κουζίνας ανέφερε πως έφυγε από πολύ μικρή ηλικία στην Αμερική, καθώς εκεί όπως είπε ανοίξαν οι ορίζοντες του.

Το «μικρόβιο» για την μαγειρική και την κουζίνα, το «κόλλησε» από το εστιατόριο που εργαζόταν στην Αμερική, στο οποίο όπως είπε και ίδιος «το μόνο που έκανε ήταν να στρώνει τραπέζια». Η επαφη με τον κόσμο ήταν κάτι το οπόιο «τον συνεπείρε».

Η αυστηρότητα δεν έλειπε από την ζωή του, ιδίως στο ξεκίνημα του, καθώς ήταν «θέμα ανασφάλειας» είπε.

Ωστόσο, όσο «εξελισσόμουν μέσα στις κουζίνες, όσο μεγάλωνα, άρχιζα να ηρεμώ και να καταλαβαίνω πως ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις το χάος της κουζίνας είναι η ηρεμία» πρόσθεσε.

Σχετικά με την απόφαση του να γυρίσει στην Ελλάδα, ο σεφ απάντησε πως «σαν απόφαση ήταν εύκολη αλλά η προσαρμογή δύσκολη».

Ο ίδιος αν και καταξιωμένος σεφ, έχει δεχθεί όπως είπε «πολλές φορές πελάτες να του γυρίσουν πίσω τα πιάτα του». Η αντίδραση του σε αυτό στην αρχή ήταν νευρική ωσόσο μετά όπως είπε «κατάλαβα ότι το φαγητό είναι πάρα πολύ υποκειμενικό οπότε το τι είναι καλό για μένα μπορεί να μην είναι καλό για τον άλλον». Λέγοντας μάλιστα, πως μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, έχει βγει ο ίδιος και έχει ζητήσει και σηγγνώμη προς τους πελάτες καθώς σύμφωνα με τον ίδιο με αυτόν τον τρόπο «τιμάς και τους καλεσμένους σου».

Τέλος, αναφέρθηκε στους μεγάλους του πόθους που ήταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο κ. Σκαρμούτσος ανέφερε πως έφτασε σε σημείο να χάσει την αυτοεκτίμηση του κάτι το οποίο για τον ίδιο «είναι ό,τι χειρότερο». Όπως είπε έφτασε «κοντά στον θάνατο». Ωστόσο, μετά από την απόφαση του να «ξαναδημιουργηθεί» κατάφερε να αφήσει πίσω αυτό το πάθος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ίδιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι μόλις το ξεπέρασαν «έγιναν πιο δυνατοί και έκαναν πράγματα στην ζωή τους»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος