«Νύχτα στάσου» στην ΕΡΤ1: Ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες από άντρες τραγουδιστές

Σύνοψη
  • Η εκπομπή «Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο παρουσιάζει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 21:00 στην ΕΡΤ1 ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες, με άντρες τραγουδιστές,
  • Καλεσμένοι οι Μανώλης Μητσιάς, Διαμαντής Διονυσίου, Λευτέρης Κιντάτος, Ανδρέας Λάφης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Νικολέτα Φιλόσογλου, Γιώργος Γλάστρας, Ηρώ Μουκίου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Λασκαράτος και Κατερίνα Τσάβαλου

Η εκπομπή «Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο παρουσιάζει το Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 στις 21:00 στην ΕΡΤ1 ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες, με άντρες τραγουδιστές, τιμώντας τον καθιερωμένο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τoν αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, ο οποίος επιλέγει υπέροχα τραγούδια από τη δισκογραφία του, για να τιμήσει κάθε γυναίκα: «Επειδή σ’ αγαπώ», «Ποτέ», «Σου ’χω έτοιμη συγγνώμη»

«Νύχτα στάσου» στην ΕΡΤ1: Ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες από άντρες τραγουδιστές

Ο Διαμαντής Διονυσίου, ο Λευτέρης Κιντάτος και ο Ανδρέας Λάφης ερμηνεύουν ωραία ερωτικά τραγούδια, αφιερωμένα εξαιρετικά σε όλες τις γυναίκες: «Καλύτερα μαζί σου και τρελός», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Της γυναίκας η καρδιά», «Μια γυναίκα μπορεί», «Το σημάδι του έρωτα» και πολλά ακόμα.

Η Λίνα Νικολακοπούλου μοιράζεται με τον Μανώλη Μητσιά αναμνήσεις από τη συνεργασία τους στους δίσκους «Εξ αδιαιρέτου» και «Στον δρόμο με τα χάλκινα», ενώ συζητάει για την εξέλιξη των σχέσεων των δύο φύλων με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον δημοσιογράφο-συγγραφέα, Κώστα Λασκαράτο.

«Νύχτα στάσου» στην ΕΡΤ1: Ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες από άντρες τραγουδιστές

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τραγούδια με αντρική υπογραφή, τα οποία υμνούν τη γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, η δραματουργός Νικολέτα Φιλόσογλου και ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας μιλούν για την παράσταση του έργου του Ευγένιου Λαμπίς «Οι δύο χέστηδες», που παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Μια κωμωδία του 19ου αιώνα, που γελοιοποιεί με σπιρτάδα αλλά και τρυφερότητα τους άντρες-ήρωές της,  θέτοντας με πειθώ το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης.

«Νύχτα στάσου» στην ΕΡΤ1: Ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες από άντρες τραγουδιστές

Η Ηρώ Μουκίου αναμετριέται με τη μυθική Φαίδρα, συνοδεία μουσικής από επτάχορδη λύρα, στην επιτυχημένη παράσταση του μονόλογου της Δήμητρας Μήττα «Φαίδρα Άτοπος», ο οποίος θίγει, μεταξύ άλλων, και τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες.

Στην παρέα της εκπομπής, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Βασίλης Παπαβασιλείου, η δραματουργός και σκηνοθέτις Νικολέτα Φιλόσογλου, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συγγραφέας Κώστας Λασκαράτος και οι ηθοποιοί Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Γλάστρας και Κατερίνα Τσάβαλου.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος