Νυχιάνγκ & Labor: Τελευταίες παραστάσεις για δύο έργα που αξίζει να δείτε

Τι γίνεται όταν διακεκριμένοι δραματουργοί και σκηνοθέτες επιλέγουν να προσφέρουν μία ευκαιρία σε νέους θεατρικούς συγγραφείς, όχι μόνο διδάσκοντας θεατρική γραφή, αλλά και σκηνοθετώντας θεατρικά έργα που πυροδοτήθηκαν στο πλαίσιο της Σχολής; Μάλλον μικρά θεατρικά θαύματα, καθώς αναδεικνύεται το «Νέο Αίμα» δραματουργών και το έργο τους δεν περνάει απαρατήρητο. Έχει άλλωστε την εγγύηση της φιλόξενης θεατρικής τους στέγης.

Και το όνομα αυτής, θέατρο Πορεία, που επέλεξε να συνεισφέρει ενεργά στην ανάδειξη των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, και να ανεβάσει στη σκηνή τον Μάιο του 2022 υπό τον δηλωτικό τίτλο «Νέο Αίμα» τα δύο θεατρικά έργα που αναδείχτηκαν ως τα εντελέστερα από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, που καθοδήγησαν ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης.

Αν θέλετε να σας αγγίξει κι εσάς η φρεσκάδα της ματιάς των νέων δραματουργών, οριακά προλαβαίνετε, καθώς η τελευταία παράσταση και για τα δύο έργα είναι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Νυχιάνγκ

της Ευαγγελίας Γατσωτή
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Τη «σκοτεινή» τραγικωμωδία «Νυχιάνγκ» της μόλις δεκαοχτάχρονης σπουδάστριας Ευαγγελίας Γατσωτή σκηνοθέτησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία, Δημήτρης Τάρλοου, με τις απολαυστικές Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου στους δύο ρόλους του έργου.

«Υπάρχει άνθρωπος που σ’ έχει νιώσει πιο πολύ από μένα;»

Η Αργυρώ είναι αισθητικός και προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον. Η Κάλλια χρειάζεται μανικιούρ και της κλείνει ραντεβού στο διαμέρισμά της. Η Αργυρώ καταφτάνει με τα σύνεργά της και η διαδικασία ξεκινάει. Την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας. Η Αργυρώ θέλει επίμονα να μάθει ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην Κάλλια. Ένα ιδιόχειρο γράμμα που θα βρεθεί στην εξώπορτα θα ανατρέψει τις εξηγήσεις, πυροδοτώντας εξομολογήσεις και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Τελευταίες Παραστάσεις «Νυχιάνγκ»:

• Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 21:00
• Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στις 21:00
• Σάββατο, 4 Ιουνίου, στις 21:00
• Κυριακή, 5 Ιουνίου, στις 19:00 (Η παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπέρτιτλους)

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Labor

της Ανθής Τσιρούκη
Σκηνοθεσία: Έμιλυ Λουΐζου

Ένα δυνατό έργο-σχόλιο πάνω στην αλλοίωση της ταυτότητάς μας, στην κατασκευή των αναμνήσεών μας, στα υπαρξιακά απωθημένα, στη μανιώδη ανάγκη διαιώνισης του είδους μας, στις αυτοεξαπατήσεις των γονιών που μας καταστρέφουν. Την παράσταση σκηνοθετεί η νεαρή Έμιλυ Λουΐζου, Ελληνίδα σκηνοθέτις που ζει στο Λονδίνο, η δουλειά της οποίας προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και του θεατρικού κόσμου της βρετανικής πρωτεύουσας. Τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο Στέλιος Μάινας, η Ιωάννα Παππά και ο Ορέστης Χαλκιάς, σχηματίζουν τη διανομή.

«Φυσικά και πονάς»

Ένα ζευγάρι πλαστικών χειρουργών έχει καταφέρει να νικά τον χρόνο και να ζει σε μια ατέλειωτη απομόνωση. Μέχρι εκείνο το βράδυ, που την πόρτα του σπιτιού τους χτυπά ένας νεαρός. Είχε μόλις ένα ατύχημα και δεν θυμάται ποιος είναι. Τον φιλοξενούν και τον περιθάλπουν. Όσο περνάνε οι μέρες όμως, το ζευγάρι δένεται όλο και περισσότερο με τον νεαρό. Αρχίζουν να παρεμβαίνουν πάνω στην εμφάνισή του με νυστέρι και ψαλίδι. Καθώς το πρόσωπο του ξένου αλλάζει, γίνεται παιδί τους.

Ένα διατοπικό θρίλερ για μια βίαιη γέννα και ένα σπίτι -που σαν μαύρη τρύπα- ρουφάει το παιδί.

Τελευταία Παράσταση “Labor” την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 21.00
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος