Νέες ανακαλύψεις στην νεκρόπολη Σακκάρα οι οποίες θα «ξαναγράψουν» την ιστορία της περιοχής

Φέρετρα, νεκρικές μάσκες και ένα μαυσωλείο ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής αποστολής στη Σακκάρα, μια τεράστια νεκρόπολη περίπου 32 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου στην Αίγυπτο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτά τα ευρήματα θα «ξαναγράψουν» την ιστορία της περιοχής.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μαυσωλείο της Βασίλισσας Νεαρίτ, σύζυγο του Βασιλιά Τέτι, του πρώτου ηγέτη της έκτης δυναστείας του Παλαιού Βασιλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής εφημερίδας Al-Ahram. Κοντά στο μαυσωλείο ανακαλύφθηκαν τρεις πλίνθινες αποθήκες, χτισμένες για να στεγάσουν εργαλεία και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στον τάφο της βασίλισσας.

Ανακαλύφθηκαν επίσης περίπου 52 τάφοι, βάθους 10-12 μέτρων οι οποίοι περιείχαν εκατοντάδες ξύλινα φέρετρα που χρονολογούνται από την περίοδο του Νέου Βασιλείου. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται φέρετρα 3.000 ετών στην περιοχή Σακκάρα, αναφέρει η Al-Ahram.

Τα φέρετρα φέρουν απεικονίσεις θεών που λατρεύονταν την περίοδο του Νέου Βασιλείου (16ος-11ος π.χ. αιώνας), καθώς και αποσπάσματα από το Βιβλίο των Νεκρών, με ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτό το τελευταίο εύρημα επιβεβαιώνει ότι η Σακκάρα υπήρξε Νεκρόπολη κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου και όχι μόνο κατά την Ύστερη Περίοδο.

Σε μια κρυψώνα ανακαλύφθηκαν 50 ακόμη ξύλινα φέρετρα, σε καλή κατάσταση, μαζί με ξύλινες νεκρικές μάσκες, ένα βωμό αφιερωμένο στον θεό Άνουβι, αντικείμενα σε σχήμα πουλιού και ένα χάλκινο τσεκούρι.

Οι τελευταίες ανακαλύψεις θα ξαναγράψουν την ιστορία της Σακκάρα κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου και θα επιβεβαιώσουν τη σημασία της λατρείας του βασιλιά Τέτι κατά τη διάρκεια της 19ης δυναστείας του Νέου Βασιλείου, δήλωσε ο Zahi Hawass, επικεφαλής της ανασκαφής.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος