Νέα Υόρκη: Ενδυμασίες εμπνευσμένες από έργα τέχνης μπορούν να δοκιμάσουν ψηφιακά οι επισκέπτες του “The Met”

Από τις αρχές του μήνα, το “The Met” της Νέας Υόρκης προσφέρει μέσω της εφαρμογής Replica τη δυνατότητα να παίξουμε με πέντε χιλιάδες χρόνια τέχνης και να φέρουμε «ενδύματα», εμπνευσμένα από έργα τέχνης στο Metaverse. Πιθανώς να θελήσουμε τo avatar μας στην πλατφόρμα Roblox να κόβει βόλτες φορώντας το ψάθινο καπέλο του Βαν Γκογκ από τον πίνακα «Αυτοπροσωπογραφία με Ψάθινο Καπέλο» ή το βασιλικό κάλυμμα κεφαλής της Χατσεπσούτ. Η εφαρμογή οδηγεί τους χρήστες στα 37 αντικείμενα του φημισμένου μουσείου τα οποία μπορούν τα avatar τους να συλλέξουν και να φορέσουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

«Αυτή η πρωτοποριακή εφαρμογή φέρνει στον εικονικό κόσμο του Roblox έργα τέχνης από τη διάσημη συλλογή του μουσείου, αλλάζοντας τον τρόπο με το οποίο οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τέχνη και δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό, διασκεδαστικό και πραγματικά μοναδικό ταξίδι στο μουσείο» δήλωσε, σε ανακοίνωση, ο διευθυντής του μουσείου, Max Hollein.

Χρησιμοποιώντας το κινητό για να σκανάρουν τα έργα τέχνης, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν πρόσβαση στα ψηφιακά ισοδύναμά τους καθώς και σε πληροφορίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για κάθε έργο. Ενδείξεις στον ψηφιακό χάρτη βοηθούν την πλοήγηση των επισκεπτών στις αίθουσες του μουσείου για να ανακαλύψουν τα ενεργοποιημένα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν σε συλλεκτικά αντίγραφα για την πλατφόρμα Roblox. Επιπλέον είναι εφικτή η εξερεύνηση στη Roblox τρισδιάστατης εκδοχής τμημάτων του μουσείου, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψής του στη Fifth Avenue,του Great Hall και της ογκώδους σκάλας του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος