Νέα προβολή για το EX μετά από μία sold out πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Sold out έγινε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η Αθηναική πρεμιέρα της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Μαρκάκη, “ΕΧ“, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και κατόπιν «απαίτησης» του κοινού η ταινία θα προβληθεί και την επόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβριου, στις 21.30.

Νέα προβολή για το EX μετά από μία sold out πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ελληνική queer (και όχι μόνο) κοινότητα της Αθήνας έδωσε δυναμικά το «παρών» γεμίζοντας την αίθουσα κραυγές και χειροκροτήματα, ενώ ο ενθουσιασμός και η αλληλεπίδραση του κοινού με τους συντελεστές της ταινίας συνεχίστηκε και στο after screening party στο Ρομάντσο, με την Γιαπωνέζα DJ M+1, τον Πορτογάλο DJ Deepneue και τη «δική μας» Κ.atou να μεταφέρουν στο dancefloor το κλίμα της ταινίας έως τις πρωινές ώρες!

Νέα προβολή για το EX μετά από μία sold out πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η εκρηκτική προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας Diana Kleimenova μαγνήτισε, όπως πάντα, τα βλέμματα του κοινού τόσο στην οθόνη όσο και στο dancefloor και για μια βραδιά η Αθήνα έζησε την αυθεντική underground club σκηνή του Βερολίνου όπου όλοι και όλα είναι αποδεκτά μέσα και έξω από τις…τουαλέτες.

Νέα προβολή για το EX μετά από μία sold out πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Στη βραδιά συμμετείχε και η Generation Act η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στο πεδίο της μείωσης βλάβης και της ενημέρωσης σε περιβάλλοντα ψυχαγωγίας και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή παρέχοντας ειλικρινή και άμεση πληροφόρηση σε σχέση με χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, τις ασφαλέστερες σεξουαλικές πρακτικές, τη συναίνεση και τα όρια όπως επίσης συνδράμει και στην άμεση υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν έντονα side effects κατά τη διάρκεια των event από τη χρήση η το αλκοόλ.

Νέα προβολή για το EX μετά από μία sold out πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στις τουαλέτες ενός underground dance club του Βερολίνου, το EX εστιάζει με closeups στις βαθύτερες σκέψεις, τα συναισθήματα και τους λόγους που οι χαρακτήρες έλκονται από τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

Η εξτραβαγκάντζα περσόνα της πρωταγωνίστριας, Diana Kleimenova μας καθοδηγεί στα άδυτα της ιεροτελεστίας του clubbing όπου ο θάλαμος της τουαλέτας μεταμορφώνεται σε εξομολογητήριο όπου η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη είναι η νέα κανονικότητα με τους χαρακτήρες της ταινίας να υποδύονται τον εαυτό τους και να ξεδιπλώνουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους διαμορφώνοντας το σενάριο αυτής της fiction-documentary ταινίας.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μαρκάκης
World Sales: WIDE Management
Διεύθυνση Φωτογραφίας – Cinematographer: Mor Shauli
Story by: Marie Fleuret, George Markakis
Stylist: Avi Ben Nisan
Ηθοποιοί – Cast: Diana Kleimenova, Leto Van Long, Mitzucker Rae Samson, Kalliopi Tzermani, David Jong – Sung Myung, Braulio Bandeira
Μοντάζ: Tόλης Αποστολίδης
Μουσική: M+1
Παραγωγή: I HAVE MY ART LTD
Ηχος: Νίκος Τριαντάφυλλου, Χρήστος Μπεκήρης, Σάββας Κοντού

EX | Ταινιοθήκη

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου
Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήριο: 7 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων εδώ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος