Ν. Γιατρομανωλάκης: Μέτρα στήριξης του Πολιτισμού για να μην πληγούν οι παραγωγές (video)

Σε παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη του χώρου του Πολιτισμού, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος σε θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης: «Από την αρχή της πανδημίας στόχος μας ήταν να στηριχτεί ο κλάδος του Πολιτισμού και αυτό έχει γίνει και με οικονομικά μέτρα, πάνω από 450 εκατομμύρια έχουν διατεθεί από την αρχή της πανδημίας, αλλά και με υγειονομικά μέτρα.

Τώρα που όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός, οι χώροι του Πολιτισμού είναι αμιγείς όλοι (τα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία, οι συναυλιακοί χώροι, κλπ) έχουμε εισηγηθεί μία τροπολογία, έτσι ώστε αν υπήρχαν άτομα που είχαν κλείσει εισιτήρια για μικτούς τότε χώρους, πριν την αλλαγή, να μην χάσουν το εισιτήριό τους, αλλά να μετατραπεί σε ένα voutcher ώστε και τα θέατρα να μπορέσουν να το εξαργυρώσουν μετά και μην πληγούν οι παραγωγές και οι άνθρωποι αυτοί αν εν τω μεταξύ εμβολιαστούν να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή ή κάποια άλλη παράσταση στη θέση της.

Ελπίζω ότι η εισήγησή μας θα περάσει σε λίγες μέρες από τη Βουλή. Το εισιτήριο θα μετατραπεί σε πιστωτικό έως τις 31/12/2022 και αν ακολούθως η παράσταση κατέβει και ο αγοραστής του, δεν θέλει να παρακολουθήσει κάποια άλλη θα μπορεί να εξαργυρώσει το εισιτήριό του».

Τέλος, επισήμανε πως: «Επαναφέραμε την πληρότητα στο 100%, οι χώροι Πολιτισμού είναι ασφαλείς χώροι, η λύση για πρόσβαση χωρίς να πληγούν οι παραγωγές είναι το εμβόλιο η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος