Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συνθέσει ένα επιτυχημένο τραγούδι;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συνθέσει ένα επιτυχημένο τραγούδι; Στο διαγωνισμό AI Song Contest, 13 ομάδες από την Ευρώπη και την Αυστραλία θα προσπαθήσουν να συνθέσουν την επόμενη επιτυχία της Eurovision με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ομάδες αποτελούνται από μουσικούς, επιστήμονες δεδομένων και προγραμματιστές οι οποίοι είτε θα αναπτύξουν νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης είτε θα προσαρμόσουν κάποια υπάρχοντα, για να συνθέσουν τραγούδια που θα διαρκούν έως και 3 λεπτά το καθένα. Εκτός από τα τραγούδια, οι ομάδες θα εξηγήσουν τη δημιουργική διαδικασία και θα υποβάλλουν τους αλγόριθμους, τα μοντέλα, τον κώδικα και τα συστήματα που χρησιμοποίησαν.

Κάθε τραγούδι μπορεί να κερδίσει έως και 24 πόντους: 12 πόντους από την ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης και άλλους 12 από το διεθνές κοινό. Το κοινό μπορεί να ψηφίσει όσα τραγούδια θέλει, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού μεταξύ 10 Απριλίου και 10 Μαΐου.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια με βάση τα εξής κριτήρια: την χρήση των δεδομένων, τη δομή των μουσικών κομματιών και το βαθμό στον οποίο οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη στη μελωδία, την αρμονία, τους στίχους και τους ήχους. Μια τριμελής επιτροπή και το κοινό θα αξιολογήσουν τα τραγούδια έως τις 10 Μαΐου, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12 Μαΐου.

Το AI Song Contest είναι ένα δημόσιο διαδικτυακό πρότζεκτ που διοργανώνει ο Ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός VPRO, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον σημαντικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας, καθώς και τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνολογίας.

Η αυστραλιανή ομάδα Uncanny Valley, συνέθεσε το “Beautiful The World” εκπαιδεύοντας ένα νευρωνικό δίκτυο με τραγούδια της Eurovision και ήχους από κοάλα, κουκαμπούρα και διάβολους της Τασμανίας για να τιμήσουν τα ζώα που χάθηκαν από τις πυρκαγιές της χώρας το 2019.

ΠΗΓΗ: Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος