Μπέλα Χαντίντ: Φωτογραφικό πρακτορείο της υπέβαλε μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Array

Το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ αντιμετωπίζει μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αφού δημοσίευσε μια εικόνα της στο Instagram χωρίς την άδεια του φωτογράφου.

Στην αγωγή που κατατέθηκε το Σάββατο, το φωτογραφικό πρακτορείο Chouet’Press SAS που δραστηριοποιείται ως BestImage, ισχυρίζεται ότι ένας από τους φωτογράφους του τράβηξε μια φωτογραφία της Χαντίντ με γυαλιά ηλίου και πράσινο παντελόνι.

Στις 27 Ιουνίου 2021, υποστηρίζεται ότι η Χαντίντ στη συνέχεια δημοσίευσε τη φωτογραφία στο προφίλ της στο Instagram, το οποίο διαθέτει 56,6 εκατομμύρια ακόλουθους, χωρίς την άδεια του φωτογραφικού πρακτορείου.

Το φωτογραφικό πρακτορείο κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας ζητώντας, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικά μέτρα κατά της περαιτέρω χρήσης της φωτογραφίας από τη Χαντίντ και αποζημίωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella ? (@bellahadid)

«Η BestImage δεν παραχώρησε ποτέ την άδεια χρήσης της φωτογραφίας στην εναγόμενη», ισχυρίζεται η BestImage στα δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με το Law360.

«Παρ’ όλα αυτά, η εναγόμενη χρησιμοποίησε τη φωτογραφία χωρίς την άδεια».

Η αγωγή, η οποία δεν περιλαμβάνει αντίγραφο της φωτογραφίας, αναφέρει ότι η φωτογραφία ήταν «εξαιρετικά δημιουργική, χαρακτηριστική και -όπως αποδεικνύεται από τη χρήση και την υπεξαίρεσή της από την κ. Χαντίντ – πολύτιμη».

Η Hadid είναι η τελευταία διασημότητα που οδηγείται στα δικαστήρια από φωτογράφο ή φωτογραφικό πρακτορείο για την κατάχρηση πνευματικής ιδιοκτησίας τους τελευταίους μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella ? (@bellahadid)

Τον Οκτώβριο, η Miley Cyrus συμβιβάστηκε με αγωγή ένα μήνα αφότου της υποβλήθηκε μήνυση επειδή δημοσίευσε μια εικόνα της στο Instagram χωρίς την άδεια του παπαράτσι φωτογράφου Robert Barbera.

Τον Ιούνιο, ο φωτογράφος, Edward Opinalodo μήνυσε το μοντέλο και ηθοποιό Emily Ratajkowski επειδή δημοσίευσε μια εικόνα της στο Instagram χωρίς την άδειά του.

Πηγή: PetaPixel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος