Μουσικό Κουτί με Λεωνίδα Μπαλάφα, Kadinelia και Novel 729 – Δείτε 4 βίντεο

Ένα «Μουσικό Κουτί» με τα χωρίς… ταυτότητα τραγούδια του Λεωνίδα Μπαλάφα, τη φολκλόρ μουσική των Kadinelia, τα χιπ χοπ κομμάτια του Novel 729, αλλά και τον… Δημήτρη Μητροπάνο και παραδοσιακά αφροαμερικανικά και βουλγαρικά τραγούδια, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ1

Σε ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι μάς προσκαλούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Καλεσμένοι τους στο «Μουσικό κουτί» είναι ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Kadinelia και ο Novel 729!

Μια ξεχωριστή εκπομπή που περιλαμβάνει τα χωρίς… ταυτότητα τραγούδια του Λεωνίδα Μπαλάφα, τη φολκλόρ μουσική των Kadinelia, τα χιπ χοπ κομμάτια του Novel 729, αλλά και τον… Δημήτρη Μητροπάνο και παραδοσιακά αφροαμερικανικά και βουλγαρικά τραγούδια!

Μουσικό Κουτί με Λεωνίδα Μπαλάφα, Kadinelia και Novel 729 – Δείτε 4 βίντεο

Καθένας από τους καλεσμένους έχει τις δικές του μουσικές επιρροές, αλλά όλοι πειραματίζονται και διευρύνουν τα όρια του είδους που υπηρετούν!

«Μ’ αρέσει να ακούω διάφορα είδη μουσικής ως ακροατής και έτσι θέλω να είμαι και ως δημιουργός» λέει στη συνέντευξή του ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που έχει γράψει ιστορία δυο δεκαετιών στη μουσική με ένα εκρηκτικό μίγμα ροκ, ρέγγε και παραδοσιακών ήχων και με το διονυσιακό κλίμα των συναυλιών του, και συνεχίζει: «Αυτοί που πληρώνουν για να με δουν, και με αυτά τα χρήματα θα ζήσω και εγώ την οικογένειά μου, θέλω να λένε “πάμε να ακούσουμε αυτόν τον καλλιτέχνη γιατί τον αγαπάμε και με τα ωραία του και με τα στραβά του, με όλες του τις πλευρές”».

Μουσικό Κουτί με Λεωνίδα Μπαλάφα, Kadinelia και Novel 729 – Δείτε 4 βίντεο

«Αναστασιά» μας τραγουδάει ο Λεωνίδας Μπαλάφας, σε στίχους και μουσική του ίδιου. Δείτε το βίντεο:

Τον «Πυροσβεστήρα», σε στίχους Λεωνίδα Μπαλάφα και μουσική Λεωνίδα Μπαλάφα και Locomondo, τραγουδούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με τη συμμετοχή όλης της παρέας. Δείτε το βίντεο:

Kadinelia λένε στις Κυκλάδες τα γεράκια που ζευγαρώνουν στον αέρα! Αυτή την ονομασία επέλεξε ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου, που ξεκίνησαν την πορεία τους ως ντουέτο το 2014 και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές φωνές τους, τη δεξιοτεχνία τους στην κιθάρα και στην τσαμπούνα και τις ευφάνταστες διασκευές τους στα παραδοσιακά. «Eίμαστε μουσικοί, γράφουμε τραγούδια με επιρροή από την παράδοση, αλλά και τη διεθνή μουσική». 

Τα Kadinelia, με την υπέροχη φωνή της Εύης Σεϊτανίδου, ερμηνεύουν «Γυρεύοντάς σε», μια δημιουργία της ίδιας. Δείτε το βίντεο:

Ο Novel 729 είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς του χιπ χοπ και έχει ξεχωρίσει για τον πολύ ιδιαίτερο, στοχαστικό και ποιητικό του στίχο. «Θέλει δύναμη και τόλμη αυτό που αισθάνεσαι να το λες προς τα έξω… Μιλάω βιωματικά και πιάνω θέματα που περιέχουν ένα βάσανο, έναν πόνο» μας λέει.

Στο «Μουσικό Κουτί» μας τραγουδάει «Μην φοβάσαι όταν πέφτω», σε στίχους δικούς του και μουσική Kazal. Δείτε το βίντεο:

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1!

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος