«Το Tango της Ζωής» από την Ζωή Τηγανούρια – 19 Σεπτεμβρίου στο 1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής

Array

«Το Tango της Ζωής» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης από την Ζωή Τηγανούρια που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος.

Με τη συναυλία αυτή ολοκληρώνεται η πετυχημένη περιοδεία 23 καλοκαιρινών συναυλιών, της συνθέτριας και σολίστ ακορντεόν, σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος στη συγκεκριμένη μουσική παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Το Tango της Ζωής» από την Ζωή Τηγανούρια – 19 Σεπτεμβρίου στο 1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής

Βιογραφικό

Η Ζωή Τηγανούρια ηεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Σαμοθράκης σε οικογένεια Παραδοσιακών μουσικών. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους διάσημους τραγουδιστές στην Ελλάδα, καθώς και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι James Brown, Al Di-Meola, Goran Bregović, Chico Freeman, Jason Mcoy, In-Grid, Zülfü Livaneli, Roozbeh Nematollahi, Ömer Faruk Tekbilek, κ.ά.

Έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, έχει καταφέρει να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη σύνθεση του soundtrack της επερχόμενης ταινίας του Hollywood «Tango Shalom», αφού είχε δδεχθεί συγχαρητήρια από τον πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για τη σύνθεση της «Γενοκτονία» σε στίχους Πασχάλη Μπούρα (γραμμένη για τη γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού στον Πόντο στις αρχές του 1900) κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Προεδρίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έχει συνθέσει το soundtrack της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του καναλιού ΑΝΤ1 «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και μουσικά θέματα για το soundtrack του ντοκυμαντέρ του Mega Channel “21 – Η Επανάσταση των Ελλήνων”.

Κατά τη διάρκεια του lock-down του 2020, συμμετείχε στο διεθνές τραγούδι “We Are 1 World” μαζί με πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δωρίζοντας τα έσοδα στον Ερυθρό Σταυρό για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, και συμμετείχε ως “πρέσβειρα” στην καμπάνια του ΕΟΤ “Greece From Home” για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Έχει εμφανιστεί ζωντανά στο AIMS Best Marathon Runner Gala 2015 που διοργανώθηκε από την AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων), η οποία μεταδόθηκε ζωντανά παγκοσμίως από την ΕΡΤ με κύριο παρουσιαστή τον Αλέξη Κωσταλά.

Σαν ιδιοκτήτρια της εταιρείας μουσικών παραγωγών “Zoe Music Ltd.” έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “100 Mirrors”, ανάμεσα στις 100 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ενδυναμώσουν τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση από τους διεθνείς “γίγαντες” του ακορντεόν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ikaalinen της Φινλανδίας, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεσης Μουσικής της Φρανκφούρτης, έχει βραβευτεί με το Μετάλλιο Τιμής από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για τη συμβολή της στη Πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου, την έχουν αποκαλέσει “Πρόσωπο της Αρσινόης” και insrtumental συνθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο των νικητών στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” στο Βατικανό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ