Μουσικό Κουτί: All I want for Christmas και 20+1 κορυφαίες στιγμές του από το 2021

Σε μία μαγική μουσική σεζόν, Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη στο «Μουσικό Κουτί» μας ταξίδεψαν με τον δικό τους τρόπο. Δείτε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της εκπομπής, οι οποίες ήταν όλες, γεμάτες από συγκίνηση και μουσικό συναίσθημα.

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικα τραγούδια δεν υπάρχουν και η Λόλα Γιαννοπούλου αναλαμβάνει να μας βάλει στο πνεύμα των ημερών με το τραγούδι -must της περιόδου που διανύουμε. «Αll i want for Christmas» που ερμηνεύει με ροκ διάθεση.

Συνέχεια με το «Νερό και χώμα». Η ένταση ανεβαίνει. Στα μικρόφωνα η Ρένα Μόρφη και ο Μιχάλης-Stavento-Κουϊνέλης, ένα εκρηκτικό δίδυμο που τραγουδούν τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

«Πάρε με». Συνθέτης Αφροδίτη Μάνου, στιχουργός Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Πίσω από το μικρόφωνο η Μαρία Παπαγεωργίου με την κιθάρα της. Την συνοδεύει ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη φωνή και τη κιθάρα του. Στο ρεφρέν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Αλλαγή με το «Σ΄ ακολουθώ» Το υπέροχο ερωτικό τραγούδι που έγραψε και συνέθεσε ο Μάνος Λουϊζος τώρα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου σε μια μοναδική ερμηνεία.

«Νεοέλληνας». Το τραγούδι του αξέχαστου Τζίμη Πανούση, που για πολλούς σημάδεψε μια ολόκληρη περίοδο, ξαναζωντανεύει στο «Μουσικό Κουτί» με τον Μιχάλη Μυτακίδη.

«Η μάγισσα της αραπιάς» του Βασίλη Τσιτσάνη είναι εδώ.  Στα μικρόφωνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, αλλά και ο Θωμάς Κωνσταντίνου από τους ΤΑΚΙΜ και η Σεμέλη Παπαβασιλείου. Φινάλε με το κλασικό «The house of the rising sun». Ο  Eric Burdon συγκλονίζει, όπως και η εκτέλεση που περιλαμβάνει βιολί, κλαρίνο, αλλά και μπαγλαμά.

«Μέλισσες» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει το τραγούδι μοναδικά. Δυναμώστε τον ήχο στο κοντρόλ και αφήστε τους στίχους και τη μουσική να σας μαγέψουν.

«Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά». Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γράφτηκε από τα Υπόγεια Ρεύματα τη δεκαετία του 1990, αλλά δεν έχει χάσει ίχνος της λάμψης και της δύναμης  του. Τον Γρηγόρη Κλιούμη συνοδεύουν οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Γιάννης Κούτρας και η Μαργκώ Ενεπεκίδη. Συγκλονιστική η ερμηνεία τους a cappella στον τελευταίο στίχο του τραγουδιού.

«Χωρίς αμορτισέρ». Το υπέροχο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου, για την ταινία «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, αποκτά νέα δύναμη ερμηνευμένο από τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους της εκπομπής.

Την παράσταση «κλέβει» και η Γεωργία Νταγάκη ερμηνεύοντας μοναδικά ένα παραδοσιακό αρμένικο τραγούδι το «Σώμα Σώμα».  Η λύρα της, αλλά η μπάντα της εκπομπής που τη συνοδεύει πραγματικά μαγεύουν.

Το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» δεν χρειάζεται συστάσεις. Τραγούδι-σταθμός στη μεγάλη καλλιτεχνική πορεία του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου που βρήκε πανάξιο ερμηνευτή στο πρόσωπο του γιου του Στέλιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος