Μουσικές από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Tα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, με μια μεγάλη συναυλία της μπάντας τους στο Κέντρο Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «ΠΟΛΙΣ».

Μουσικές από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Σύνθημα της Στροφής είναι το «μπορείς αλλά όχι μόνος» και η συμβολή της οικογένειας στη διαδικασία της απεξάρτησης είναι καίριας σημασίας, αφού είναι η οικογένεια η οποία:

• βοηθάει στην κινητοποίηση του χρήστη να ζητήσει βοήθεια και να διατηρήσει τη σχέση του με το φορέα απεξάρτησης,
βελτιώνει τα αποτελέσματα της θεραπείας
• οδηγεί σε μείωση των προβλημάτων της οικογένειας που επιβαρύνεται από το πρόβλημα.

Το ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ ιδρύθηκε το 1988 και απευθύνεται σε εφήβους και νέους από 13 έως 21 ετών. Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι δωρεάν και το θεραπευτικό πρόγραμμα που ακολουθεί είναι «στεγνό» χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα.
Επίσης δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι άμεση.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τους εφήβους που θέλουν να απεμπλακούν από τα ναρκωτικά και τις οικογένειές τους οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας.
Έχει έδρα την Αθήνα, αλλά φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του και εφήβους που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας ή δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη, σε όλα τα στάδια συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του προγράμματος, λειτουργεί ξενώνας για τις οικογένειες των εφήβων που προέρχονται από την περιφέρεια, από την αρχική φάση του προγράμματος και, εφόσον υπάρχει ανάγκη, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Η συμμετοχή των γονιών και αδελφών των εφήβων στη θεραπευτική διαδικασία μέσω του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης.

Λειτουργούν επίσης ενημερωτικές-υποστηρικτικές ομάδες για γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης, αλλά τα ίδια δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μουσικές από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, προσφέρει εντατική φροντίδα διαμονής σε εφήβους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης, έχουν, συνήθως, εγκαταλείψει το σχολείο και μπορεί να εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά. Η προσπάθεια απεξάρτησης ολοκληρώνεται με την ομαλή κοινωνική επανένταξη των νέων μέσω της συμμετοχής τους στο Κέντρο Κοινωνικής Δραστηριοποίησης.

Μέσω του Συμβουλευτικού του Σταθμού στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ υποστηρίζει επίσης εφήβους και νεαρούς ενήλικες που έχουν πρόβλημα χρήσης ουσιών και προσάγονται για αδικήματα του ποινικού κώδικα ή κυκλοφοριακές παραβάσεις.

Έχει επίσης δημιουργήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αποφυλάκισης για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Μουσικές από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
Στιγμιότυπο από τα 25α Γενέθλια του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ επί της οδού Φυλής, έξω από το κτήριο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ διαθέτει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί βραχύχρονες παρεμβάσεις μετά από πρόσκληση φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Το ηχοστούντιo και το διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI είναι χώρος συστηματικής εκπαίδευσης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στις τεχνικές του ραδιοφώνου και βήμα ευαισθητοποίησης και ανοικτού διάλογου με τους νέους και την κοινωνία.

Η μουσική μας ενώνει και μας γιατρεύει, καθώς όπως λένε τα ίδια τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:«Η μουσική μου έμαθε να έχω υπομονή για να πετύχω μια μεγάλη αλλαγή, κάνοντας τη ΣΤΡΟΦΗ στη ζωή!», λέει μέλος της θεραπευτικής κοινότητας.
«Για μένα η μουσική είναι πάθος και μου έμαθε να μην τα παρατάω και να μην σταματάω ποτέ!» συμπληρώνει ένα άλλο παιδί.
Σε αυτή τη συλλογική δράση δίνει το παρόν και ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τις δικές του δημιουργίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος