Τα μουσικά φεστιβάλ της EBU στο Τρίτο Πρόγραμμα

Tα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού φέρνει καθημερινά στους δέκτες των ακροατών, μέσω του δικτύου της EBU, το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής -και όχι μόνο- έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν καλλιτέχνες όπως οι Martha Argerich, Daniel BarenboimRiccardo Muti, Charles Dutoit, Bernard Haiting, Joshua BellPatricia Kopatchinskaja, Valery Gergiev,Sir Simon Rattle, Κωνσταντίνος Καρύδης, Λεωνίδας Καβάκος,Yuja Wang.

Τα μουσικά φεστιβάλ της EBU στο Τρίτο Πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Proms αρχίζει την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 21:30 με την απευθείας μετάδοση της συναυλίας της Συμφωνικής του BBC, την οποία παρουσιάζει η Karina Canellakis. Παρουσιάζει την πρεμιέρα του έργου που συνέθεσε η Zosha Di Castri, με αφορμή την 50στή επέτειο από την προσελήνωση του Apollo 11, τη Γλαγολιτική Λειτουργία του Janáček κι ένα παραμυθένιο συμφωνικό ποίημα του Dvořák.

Τα μουσικά φεστιβάλ της EBU στο Τρίτο Πρόγραμμα

Τη Δευτέρα 22/7, στις 21:10, ο Hannu Lintu και η Φιλαρμονική της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζουν στο Concertgebouw έργα Prokofiev, Tchaikovsky και Mussorgsky.

Την Τρίτη 23/7 και την Τετάρτη 24/7 στις 13:00, θα απολαύσετε μουσική δωματίου από τα Φεστιβάλ SOLberg και MDR Music Summer με την τσελίστα Sol Gabetta, τον πιανίστα Bertrand Chamayou, τον βιολονίστα Michael Barenboim και την πιανίστα Elena Bashkirova.

Την Πέμπτη 25/7, σε απευθείας από το Φεστιβάλ Bayreuth, μεταδίδεται η όπερα «Tannhäuser» του Wagner, ενώ αμέσως μετά θα μεταφερόμαστε στην Ισλανδία για την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ του Reykjavik.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος