Από τις στάχτες του πολέμου, στην κορυφή της μουσικής – Η πορεία μιας 12χρονης Ουκρανής

Array

Η Κατερίνα Πίσνιουκ και η μητέρα της Άννα έφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από ένα μήνα και ζουν με μια οικογένεια που τους φιλοξενεί στο Μπρίστολ.

Η Κατερίνα άρχισε να παίζει πιάνο, σε ηλικία πέντε ετών, και λέει ότι το παίξιμο την κρατάει μακριά από τον πόλεμο. Αφού έφτασε στο Μπρίστολ, οι μουσικές της ικανότητες οδήγησαν γρήγορα στο να της προσφερθεί μια θέση στο Κολέγιο Clifton.

Η ίδια και η μητέρα της, επαγγελματίας μουσικός, έφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από ένα μήνα, αφήνοντας πίσω τον πατέρα και τον αδελφό της. Το ζευγάρι βρήκε μια φιλόξενη οικογένεια μέσω του Facebook και περίμενε ένα μήνα για να φτάσει η βίζα πριν μετακομίσει στο Μπρίστολ. Αφού πήρε μια θέση στο Clifton College και καθώς ο κόσμος αντιλαμβανόταν περισσότερο τις «εκπληκτικές» ικανότητές της, την έστειλαν για ακρόαση στη βασιλική ακαδημία του Λονδίνου.

Η πιο χαρούμενη μέρα

“Είναι ένα όνειρο, όταν ήμουν στην Ουκρανία δεν φαντάστηκα καν να σπουδάσω στο Λονδίνο, να κάνω παραστάσεις στην Αγγλία, να σπουδάσω στη βασιλική ακαδημία και στο Κολέγιο Κλίφτον, είναι μια καλή τρελή στιγμή», δήλωσε η Κατερίνα.

«Ήταν σαν ένα μεγάλο δώρο από την Αγγλία για μένα και το απόλαυσα πραγματικά. Ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα για μένα».

Πρόσθεσε ότι μαθαίνει πολλά από τους νέους καθηγητές της, αλλά της λείπει η οικογένειά της, καθώς και η πρώην δασκάλα της στο πιάνο, η οποία «ενέπνευσε» την αγάπη της για τη μουσική.

Ο Ντάνιελ Ρόμπσον, διευθυντής μουσικής στο Κλίφτον Κολέγιο, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που την έχουμε εδώ, είναι μια θαυμάσια ταλαντούχα πιανίστρια, τόσο νέα και έχει περάσει τόσα πολλά, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πραγματικά ευτυχισμένο νεαρό άτομο».

Από τις στάχτες του πολέμου, στην κορυφή της μουσικής – Η πορεία μιας 12χρονης ΟυκρανήςΗ Κατερίνα άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία τριών ετών

Η Μπόμπι και ο Κρις Σάντερλαντ, από το Έμερσονς Γκριν του Μπρίστολ, φιλοξένησαν τους  Πίσνιουκ όταν πρωτοήρθαν.

«Αντιληφθήκαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό, αφού και οι δύο είναι τόσο καταξιωμένοι μουσικοί, αυτό ήταν πραγματικά μια απόλαυση για εμάς», δήλωσε ο κ. Σάντερλαντ.

Η κυρία Σάντερλαντ πρόσθεσε ότι ήταν «καταπληκτικό» να ακούει την 12χρονη να παίζει κανονικά για πρώτη φορά.

Η ίδια είπε: Δεν θα μπορούσα να το πιστέψω αυτό: «Πήγαμε για την ακρόαση στη βασιλική ακαδημία και ήμασταν πολύ προνομιούχοι που μας επέτρεψαν να μπούμε, δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, αλλά ήταν απλά μαγικό να την ακούσουμε να παίζει, γιατί όταν έπαιζε στο σπίτι μας είχε τα ακουστικά της σε ένα πληκτρολόγιο».

Παρά την επιτυχία της, η Κατερίνα δήλωσε ότι της λείπουν ο πατέρας και ο αδελφός της στην Ουκρανία «σαν πόνος στην καρδιά» και τους μιλάει καθημερινά.

Η ίδια λέει: «Πραγματικά μου λείπουν και είναι πολύ δύσκολο γιατί η απόσταση είναι μεγάλη και σε ένα μήνα θα συμπληρωθεί ένας χρόνος που δεν τους έχω δει».

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ