Μουσική Δωματίου με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συνεχίζει τον φετινό κύκλο των εμφανίσεών της με μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου. Με την επιλογή έργων από το πλούσιο ρεπερτόριο του 19ου αιώνα, τα μέλη της EΛΣON αναδεικνύουν αυτό το απαιτητικό μουσικό είδος που ερμηνεύεται από μικρά σχήματα, καλλιεργώντας και οξύνοντας τα αντανακλαστικά του κάθε σολίστ. 

Στη ζεστή ατμόσφαιρα της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 20:30, οι νεαροί μουσικοί του συνόλου παρουσιάζουν δύο συναρπαστικά έργα του πρώιμου γερμανικού Ρομαντισμού, τα οποία σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό. Πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές και εκλεπτυσμένο Νονέτο σε φα μείζονα για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, φαγκότο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο, του Louis Spohr και το Οκτέτο για έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα του Felix Mendelssohn, μια εντυπωσιακή σύνθεση με έντονα δυναμικό χαρακτήρα. 

Την προετοιμασία των μουσικών της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αναλαμβάνει ο Γιώργος Δεμερτζής, διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του βιολιού και ιδρυτής του περίφημου Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ο οποίος έχει επίσης αναπτύξει σημαντική μουσικοπαιδαγωγική δράση εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. 

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Η συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος