Το Κέντρο Πομπιντού-Μετς στη Βόρεια Γαλλία, σε συνεργασία με το Μπάρμπικαν του Λονδίνου, παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα διάσημα καλλιτεχνικά ζευγάρια όπως ο Πάμπλο Πικάσσο και η Ντόρα Μάαρ, η Τζόρτζια Ο’Κιφ και ο Αλφρεντ Στίγκλιτς, η Φρίντα Κάλο και ο Ντιέγκο Ριβέρα.
Η έκθεση με τίτλο “Μοντέρνα Ζευγάρια 1900-1950” που διαρκεί έως τις 20 Αυγούστου 2018, παρουσιάζει σαράντα διάσημα ζευγάρια καλλιτεχνών και διερευνά τη δημιουργική διαδικασία που προκύπτει από τις ερωτικές, παθιασμένες, σύνθετες και μερικές φορές ανατρεπτικές σχέσεις που ενώνουν τους πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.
Εξετάζει δηλαδή, κατά πόσο οι καλλιτεχνικές προσεγγίσεις που αλληλεπιδρούν και εξελίσσονται μέσα στην οικειότητα ενός ζευγαριού μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα την Ιστορία της Τέχνης. Μέσα από το πρίσμα του ζευγαριού εξετάζεται η ιδέα της νεωτερικότητας κι όπως αυτή επηρεάζεται από τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές και τεχνικές εξελίξεις, αποκαλύπτοντας τελικά μια παιδική χαρά για πειραματισμό και δημιουργικότητα.
Μετά το Κέντρο Πομπιντού-Μετς, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μπάρμπικαν του Λονδίνου από τις 10 Οκτωβρίου 2018 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος