Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ και Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – (ΕΚΟΜΕ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τη διάσωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και την έρευνα των σύγχρονων μέσων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι « η σύμπραξη του ΕΚΟΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ακουμπά στη καρδιά της διαρκούς προσπάθειας του φορέα για προώθηση της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης καθώς και την λειτουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων (ΕΑΟΑ). Η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με ένα ίδρυμα υψηλού ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού επιπέδου όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα οδηγήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτότυπου περιεχομένου με επίκεντρο τον οπτικοακουστικό γραμματισμό στη χώρα».

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδέχεται τις προκλήσεις τις ψηφιακής εποχής και επιδιώκει, μέσα από τις συμπράξεις και τις συνεργασίες με τον ακαδημαϊκό χώρο, να αποτελέσει σημείο καινοτομίας και μετάδοσης τεχνογνωσίας στον οπτικοακουστικό τομέα, χαράσσοντας ταυτόχρονα μια μακρόπνοη πολιτική για το γραμματισμό στα Μέσα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσα από το πλούσιο έργο που επιτελεί βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου ακαδημαϊκού και ερευνητικού γίγνεσθαι ενώ παράλληλα ενισχύει τη θεσμική, αναπτυξιακή και κοινωνική συνοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος