«Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι» στο “Θέατρο της Ημέρας”

Για άλλες τέσσερις Παρασκευές (30/11, 7/12, 14/12 και 21/12), θα παρουσιαστεί στις 9μμ στο “Θέατρο της Ημέρας” (Γεννηματά 20 – Μετρό Πανόρμου) η παράσταση «Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι» του Λάκη Κουρετζή σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

“Πρόκειται για μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα «ενορχηστρωμένα πάνω στον θεματολογικό άξονα της περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Σύλληψη…γέννηση…ζωή…έρωτας…το τέλος…. με ενδιάμεσους σταθμούς την ανατροφή, την εκπαίδευση, την καριέρα, τον γάμο, το γήρας, τη μοναξιά. Η ανθρώπινη ζωή, σαν ένα νήμα που ξετυλίγεται και δένει ένα κόμπο στα «κομβικά σημεία» τις σημαντικές στιγμές, τις φάσεις και καταστάσεις του καθενός μας.

Ένα νήμα που μας τυλίγει…που μας λύνει…που μας δένει…μας προστατεύει…, μας φυλακίζει…ορίζει το χώρο … θέτει τα όρια… μας συνδέει με τους «άλλους»… Ένα νήμα που ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία.

Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο με έντονα συμβολικά στοιχεία, περνάει αβίαστα από τον λυρισμό, στην ειρωνεία, το κωμικό, την υπερβολή, την αντίθεση, άλλοτε με ποιητική και αλληγορική διάθεση και άλλοτε με μια σκληρή και ανελέητη σάτιρα για τις καταστάσεις και την ατμόσφαιρα που με την παρέμβαση των «άλλων», του κοινωνικού περίγυρου, συνθέτουν τον ψυχικό βιότοπο του ήρωα, του σύγχρονου ανθρώπου, του καθενός μας. Οι «άλλοι», εν είδει ΧΟΡΟΥ, σχολιάζουν, ερμηνεύουν, καθορίζουν και διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παράστασή μας”, αναφέρει η σκηνοθέτις.

Ταυτότητα της παράστασης:
Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία, Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή,
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μπέτυ Λυρίτη, Κοστούμια: Βεστιάριο ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ,
Μουσική Σύνθεση & Επιμέλεια: Λευτέρης Ξάνθης,
Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση,
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου
Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια: Λίνα Λυκοπούλου, Μαρία Νικηταρά

&

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος