«Μια ιστορία δικαιωμάτων»…25 χρόνια ΕΕΔΑ – 10 χρόνια ENNHRI

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) παρουσίασε στο κοινό το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου με αφορμή τα 25 χρόνια από την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου της Εθνικής Επιτροπής και τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Θεσμών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ENNHRI), στο οποίο μετέχει ενεργά η ΕΕΔΑ από την ίδρυσή του το 2013.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Στο ντοκιμαντέρ μιλούν και καταθέτουν τις αφηγήσεις και τις μαρτυρίες τους η Πρόεδρος της ΕΕΔΑ, Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη, η Γενική Γραμματέας του ENNHRI Debbie Kohner, η ψυχολόγος και ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η Ειδική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Αλεξάνδρα Καραγιάννη, ο Διευθυντής του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μουχαμμαντί, η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Άννα Απέργη – Κωνσταντινίδη, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ENNHRI Small Grants (SGA-CERV-2023-03) και η πρώτη προβολή πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 11 Δεκεμβρίου, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ».

Παρακολουθήστε το Ντοκιμαντέρ “Μια ιστορία δικαιωμάτων, 25 χρόνια ΕΕΔΑ – 10 χρόνια ENNHRI” στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Παραγωγή: STORYLINE IKE PRODUCTIONS

Υποτιτλισμός: Κέλλυ Διαβάτη

Θερμές ευχαριστίες στο ENNHRI και την GREENPEACE GREECE για την ευγενική παραχώρηση πλάνων.

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είναι το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας και ο Εθνικός Θεσμός σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ιδρυθεί με το Ν 2667/1998 βάσει κανόνων των Ηνωμένων Εθνών (Αρχές των Παρισίων) όπως αυτός αντικαταστάθηκε με τον Ν 4780/2021. Σε αυτήν μετέχουν πρόσωπα οριζόμενα από είκοσι φορείς (ανεξάρτητες Αρχές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά ιδρύματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος