Μια γιορτή του φλαμένκο στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στο «Θέατρο Ημέρας»

Array

Φλαμένκο στην πιο αυθεντική του μορφή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο «Θέατρο Ημέρας», στην Αθήνα.

Ο λόγος για μια παράσταση, από τη χορεύτρια και χορογράφο Στεφανία – Μαρία Σιδέρη η οποία πλαισιώνεται από σημαντικούς εκπροσώπους του είδους όπως ο Pascual de Lorca, ο Antonio el Tabanco και η Rocio Bazan. Πρόκειται για μια παράσταση που ταξιδεύει στη ρίζα του φλαμένκο και θέλει να αποκαλύψει την ουσία, το πάθος, το μυστικισμό του και την βαθιά σχέση μουσικής φωνής και κίνησης. Η παράσταση παρουσιάστηκε ήδη στη Σύρο, στο Θέατρο Απόλλων, με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του νησιού, Αλίκη Λεονταρίκη,  να αναφέρει: «οι νότες της κιθάρας συνομιλούσαν με τα τακούνια που χτυπούσαν ρυθμικά πάνω στο ξύλινο πάτωμα, τα δε palmas (ρυθμικά παλαμάκια), συνόδευαν την εκρηκτική φωνή της cantaora (τραγουδίστριας). Εκπληκτικές οι δύο χορευτικές φιγούρες που συμπλήρωναν με δύναμη και πάθος την εικόνα μιας αυθεντικής φιέστας Φλαμένκο».

Μια γιορτή του φλαμένκο στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στο «Θέατρο Ημέρας»

H χορεύτρια και χορογράφος Στεφανία Μαρία – Σιδέρη, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνσης ψυχολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε και έζησε το Flamenco στην πηγή του, στην πόλη Jerez de la Frontera της Ανδαλουσίας. Μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους καλλιτέχνες του είδους όπως οι Ana Maria Lopez,  ‘Mercedes Ruiz, Farruquito μεταξύ άλλων και συμμετείχε στους πιο σπουδαίους διαγωνισμούς Flamenco της Ισπανίας όπως “XXII Concurso Nacional De Arte Flamenco De Cordoba”.

Έχει χορέψει υπό την διεύθυνση και τα palmas της σπουδαίας χορεύτριας Mercedes Ruiz και του γνωστού κιθαρίστα Santiago Lara σε πολυάριθμες ”peñas” (χώρους αποκλειστικά διαμορφωμένους για την παρουσίαση της τέχνης του Flamenco) της Ισπανίας ενώ την έχουν συνοδέψει αξιόλογοι τραγουδιστές όπως Miguel Lavi, David Lagos, Jose Mijita, David Carpio.

To 2015 ιδρύει την σχολή ”Escuela de Arte Flamenco Stefania Maria” με σκοπό να διαδώσει την αγάπη της, το πάθος της και τις γνώσεις της για την ιδιαίτερη τέχνη του συγκεκριμένου χορού ενώ παράλληλα συνεχίζει να δίνει παραστάσεις και σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας.

Προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση “Aire Flamenco” στο viva.gr

Μια γιορτή του φλαμένκο στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στο «Θέατρο Ημέρας»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος