Μεσολόγγι με ντόπιους «ξεναγούς» – Πρόσκληση στο Φεστιβάλ του Αυγούστου

Tο 3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» που πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι στις 27-28-29-30 Αυγούστου, στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περάσουν ένα τετραήμερο με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε μνημεία αρχαίων πόλεων, στα σαγηνευτικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της λιμνοθάλασσας, θα γευτούν τοπικά προϊόντα και θα νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της πόλης. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι ίδιοι οι ντόπιοι γίνονται «ξεναγοί» του τόπου και ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του Μεσολογγίου.

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, διαδρομές, πεζοπορίες, ποδηλασία, κανό/καγιάκ και δραστηριότητες στη φύση, εκθέσεις, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, προβολές και τοπική γαστρονομία.

Μεσολόγγι με ντόπιους «ξεναγούς» – Πρόσκληση στο Φεστιβάλ του Αυγούστου

Στις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ ο επισκέπτης της πόλης καλείται να συμμετάσχει εξερευνώντας στοιχεία που συνθέτουν το μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής ταυτότητας του Μεσολογγίου, αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τους ντόπιους και το φυσικό περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος