Στο πλαίσιο της γιορτής Γαλλοφωνίας 2016, την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 19:00 στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το φαγητό.
Οι γαλλόφωνες χώρες διατηρούν άραγε μία ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα; Σε πολλές από αυτές, οι εκπομπές μαγειρικής, τα βιβλία συνταγών και τα γαστρονομικά ιστολόγια (blogs) γνωρίζουν πρωτοφανή άνθιση. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διερωτώνται τι τρώνε.
Στη Γαλλία παρατηρείται μία στροφή προς τα τοπικά προϊόντα, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και τα γκουρμέ παντοπωλεία.
Προϊόντα ονομασίας προέλευσης, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα δίκαιου εμπορίου, οικολογικά προϊόντα κατακλύζουν την αγορά: πώς τα ξεχωρίζουμε; Είμαστε μάρτυρες μίας πραγματικής πράσινης επανάστασης ή μίας νέας στρατηγικής μάρκετινγκ; Η Ελλάδα και τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα της μπορούν άραγε να αποτελέσουν παράδειγμα;
Με τους:
Anne Lataillade, δημιουργός ενός από τα δημοφιλέστερα γαστρονομικά blog: www.papillesetpupilles.fr
Κρίτωνα Πουλή, σεφ και συνιδρυτής του ντελικατέσεν «Kilikio», μία μικρή ελληνική γωνιά στην καρδιά του Παρισιού
Τζέι Μέξης (Jai Mexis), Έλληνας αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην λεγόμενη «ανθρωπιστική αρχιτεκτονική», με ενεργό δράση στο πλευρό των προσφύγων
Συντονισμός: Pauline Xiradakis, διευθύντρια των εστιατορίων La Tupina, Kuzina, Le Bar-Cave, Le Comestible, Maison Fredon στο Μπορντώ.
Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία εκλεκτών ελληνικών προϊόντων.
Είσοδος ελεύθερη – Ταυτόχρονη μετάφραση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος