Με δάφνες… έρχονται οι «Πικροδάφνες» δύο ακόμα φορές

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Παόλα Ρεβενιώτη «Πικροδάφνες» για δύο μόνο προβολές στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στις 26/3 και τις 9/4

Τρεις τρανς γυναίκες με παράλληλους βίους εδώ και σαράντα χρόνια, η Μπέτυ Βακαλίδου, η Εύα Κουμαριανού και η Πάολα Ρεβενιώτη, φέρνουν αναμνήσεις από την περίοδο που οι δρόμοι της Αθήνας για αυτές είχαν αποκλειστικά έναν ρόλο: την επιβίωσή τους. Στην Ελλάδα που έχει αλλάξει αρκετά -όχι όμως ικανά για να αγκαλιάσει τις πληγωμένες εργάτριες του έρωτα-, οι ίδιοι δρόμοι θα τους θυμίσουν την πρώτη νεότητα, τα όνειρα, την χαμένη αθωότητα.

Και οι τρεις γυναίκες συνδέονται με τον χώρο τον θεαμάτων, της πολιτικής σκέψης, του ακτιβισμού.

Η Μπέτυ Βακαλίδου έχει συγγράψει βιβλία και ήταν υποψήφια για την κινηματογραφική της ερμηνεία στη «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα.

Δείτε εδώ απόσπασμα της εκπομπής ΦΛΕΡΤ που αναφέρθηκε στην ταινία «Στρέλλα»:

Φέτος μάλιστα είναι το κεντρικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» του Ιωσήφ Βαρδάκη.

Δείτε εδώ απόσπασμα από την εκπομπή «Studio 4» της ΕΡΤ που αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ:

Η Εύα Κουμαριανού έπαιξε τον εαυτό της στην παράσταση «Τη Λένε Εύα» του Αντώνη Μποσκοϊτη.

Ακούστε το εμπνευσμένο από τη ζωή της Εύας Κουμαριανού τραγούδι που ακούγεται στην παράσταση:

Η Πάολα Ρεβενιώτη με ξεκάθαρη πολιτική στάση μέσα από τα ντοκιμαντέρ της, στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με το Μέρα 25.

Παρακολουθήστε εδώ μια συζήτηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο:

Οι «Πικροδάφνες», το βιωματικό, ερευνητικό, καταγραφικό ντοκιμαντέρ της Πάολα Ρεβενιώτη ήδη έχει συναντηθεί με το κοινό, σύντομα όμως ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών του σε συγκεκριμένο χώρο. Συγκεκριμένα, για δύο τελευταίες προβολές στις 26/3 και τις 9/4, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει [αν δεν το έχει ήδη κάνει].

Δείτε εδώ το τρέιλερ του Ντοκιμαντέρ «Πικροδάφνες»:

Η ντοκιμαντερίστρια και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη έχει ήδη δοκιμαστεί στην παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ, στα περισσότερα από τα οποία συνομιλεί με τα πρόσωπα που την ενδιαφέρουν.

Αντιστεκόμενο και στο κλασσικό μοντέλο διανομής που θέλει τις ταινίες να διανέμονται αυστηρά σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά σε κινηματογράφους, το ντοκιμαντέρ της μέχρι στιγμής έχει διανεμηθεί σε χώρους τέχνης και έχει καταφέρει να κόψει περισσότερα από 1000 εισιτήρια.

Οι «Πικροδάφνες» απέσπασαν δύο βραβεία στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ειδική μνεία στα τμήματα Film Forward και Mermaid).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος