Μαγνητικά Πεδία: Μια συγκινητική ταινία για τη δύναμη της συντροφιάς

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα «Μαγνητικά πεδία» έκαναν πρεμιέρα στους θερινούς κινηματογράφους: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και «παρεΐστικο» road movie που αντλεί τη γοητεία του μέσα από την απλότητά του. Η ταινία, που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά, κέρδισε 6 βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι είναι υποψήφια για 7 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ίσως η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς, τα «Μαγνητικά Πεδία», έρχονται για να μαγνητίσουν τα βλέμματα και να φέρουν πιο κοντά θετικούς και αρνητικούς πόλους στις καρδιές ανθρώπων που μόλις γνωρίστηκαν… Δύο πλάσματα που οι δρόμοι τα καλούν για διαφορετικούς λόγους, θα συναντηθούν, θα εξομολογηθούν με αλλόκοτο τρόπο και θα μας θυμίσουν πως ο πραγματικός ρομαντισμός βρίσκεται μακριά από τα δοκίμια.

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα γίνουν 2 ειδικές προβολές με υπότιτλους για κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής, στις 24 και 25 Μαΐου . Όλες οι προβολές γίνονται με αγγλικό υποτιτλισμό για να είναι προσβάσιμες και σε αγγλόφωνο κοινο.

Μαγνητικά Πεδία: Μια συγκινητική ταινία για τη δύναμη της συντροφιάς
@ Δάφνη Σκαλιώνη

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, 8 κομίστες εκθέτουν στους κινηματογράφους που προβάλλεται η ταινία, σκίτσα και εικαστικά εμπνευσμένα από αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος