Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πύλη – Portals» στο σύγχρονο χώρο πολιτισμού στο παλιό καπνεργοστάσιο — Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βουλή

Καπνεργοστάσιο Λένορμαν
Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων

Το παλαιό καπνεργοστάσιο της Λένορμαν ανοίγει στο κοινό ως σύγχρονος χώρος πολιτισμού την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Τον  καινούργιο χώρο πολιτισμού και την διεθνούς εμβέλειας έκθεση «Πύλη» στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο επισκέφτηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή μίλησαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός παρέστη απόψε, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals | Πύλη», η οποία φιλοξενείται στις αναμορφωμένες εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων

Τον χώρο διαχειρίζεται η Βουλή για τη φιλοξενία και διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Από τις 12 Ιουνίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021, ο νέος αυτός χώρος πολιτισμού θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη σε διοργάνωση του ΝΕΟΝ και επιμέλεια της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας ΝΕΟΝ, και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago.

Καπνεργοστάσιο ΛένορμανΗ έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, για το επετειακό έτος 2021. Στόχος η ανάδειξη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, της δυναμικής των δημοκρατικών θεσμών στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας μέσα από τη διάσταση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ