Live: Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 – Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης»

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση (ΕΡΤ2) την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης», που θα πραγματοποιηθούν στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας.

Η πόλη της Ελευσίνας είναι επισήμως από την 1η Ιανουαρίου 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Η τελετή έναρξης, σε ιδέα/σύλληψη του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή, Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη, Chris Baldwin, αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τη μυθολογία της ίδιας της πόλης: τις  Πομπές και τη σύνδεση τού Πάνω με τον Κάτω Κόσμο

Με τη Ρένα Μόρφη οικοδέσποινα της Τελετής, την υποβλητική αφήγηση του «αστροναύτη» των βυθών Κώστα Νιζάμη, με περισσότερες από 100 Chóres σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μαρίνας Σάττι, και με τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε εκτέλεση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – ΚΟΑ, κεντρική σκηνή της Τελετής Έναρξης γίνεται η θάλασσα, με μια μυθική οντότητα να αναδύεται από τα βάθη της.

Με όχημα τον πολιτισμό και την τέχνη, η Ελευσίνα αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη. Συντονιστείτε στη συχνότητα της ΕΡΤ και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής γιορτής.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος