Κύπρος: Το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στο θρύλο του ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Χιλιάδες συλλεκτικά αντικείμενα, δύο ρεκόρ γκίνες, ένα βραβείο από την Γαλλική Δημοκρατία, αλλά και τον θαυμασμό του κοινού που επισκέπτεται το μουσείο του, έχει μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του ο κος Φίλιππος Σταύρου, ιδιοκτήτης του Μουσείο Πλατινί στην Κύπρο.

Το Μουσείο βρίσκεται στο χωριό Μοσφιλωτή της Κύπρου και πέρα από χιλιάδες κόσμου που το έχει ήδη επισκεφθεί, στον χώρο έχει βρεθεί και ο ίδιος ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

«Όταν ήμουν μικρός και έπαιζα μπάλα, έβαζα συνέχεια τα χέρια μου στη μέση και για τον λόγο αυτό με φώναζαν Πλατινί. Μου έμεινε κι έτσι άρχισα να συλλέγω μπάλες, φανέλες, αναμνηστικά, λάφυρα, καπελάκια, παπούτσια. Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα φτάσαμε στο σημείο μετά τα 40.000 αντικείμενα και δύο ρεκόρ γκίνες, να είμαστε έτοιμοι να μπούμε και 3η φορά, πλέον με τον αριθμό των 60.000 κομματιών», δήλωσε στην εκπομπή «Άπό τις 6» ο κος Σταύρου, ο οποίος περιέγραψε και κοστούμι που του χάρισε ο ίδιος ο Πλατινί όταν επισκέφθηκε το σημείο, χωρίς μάλιστα ο ιδιοκτήτης να έχει ειδοποιηθεί προηγουμένως.

Οπως ανέφερε, το μεγαλύτερο κομμάτι του Μουσείου φιλοξενεί αντικείμενα αφιερωμένα ή υπογεγραμμένα από τον Πλατινί, όπως οι 26 φανέλες που του χάρισε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Δείχνοντας χαρακτηριστικά κομμάτια της ανεκτίμητης αξίας συλλογής του, δεν έκρυψε την επιθυμία του να στεγάσει οργανωμένα όλα όσα έχει στην κατοχή του, τα οποία περιήλθαν σε αυτόν από πολύ μεγάλες ή μικρότερες διοργανώσεις, από τις οποίες θυμάται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος